Om mig

JENNY SOLIN, SOLLEFTEÅ SKIDOR IF

Bild
Fotograf: Sofia Henriksson

Jag heter Jenny Solin och är 20 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Sollefteå som ligger i mellersta Ångermanland. När jag var mindre höll jag på med en del olika sporter, så som fotboll, gymnastik och längdskidor. Det var dock längdskidor som jag fastnade mest för och det var det jag valde att fortsätta med och satsa fullt ut på. När jag skulle välja gymnasium föll valet inte helt oväntat på Sollefteå skidgymnasium där jag nu precis har avslutat mina studier. Ångrar inte en sekund att jag valde att börja just där, då jag har utvecklats och lärt mig otroligt mycket under mina fyra år. Nu har jag dock tagit mitt pick och pack och flyttat till Östersund för att gå skiduniversitet, samt att få träna med några av de bästa skidåkarna i landet så att jag kan ta ytterligare några steg framåt i min utveckling.

Den gångna säsongen var helt klart min bästa hittills. Trots en strulig sommar och höst så lyckades jag prestera mitt absolut bästa på det som var säsongens stora mål, Junior-VM i Rumänien. Ett brons på sprinten och en guldmedalj från stafetten fick åka med hem, något jag är otroligt glad och stolt över. Efter en bra säsong så belönades jag med en plats i Svenska Skidförbundets utvecklingslag, vilket känns otroligt kul. Förutom bra sparring på träning, så har vi även fantastiskt roligt tillsammans.

På min hemsida kommer Du att få följa mig i min vardag som elitsatsande längdskidåkerska och min väg mot världseliten, för det är mitt stora mål.

Uppdaterad 2016-08-27

FRÄMSTA MERITER

– 3 pallplatser Scandic cup -13/14
– JSM-silver i sprint -14
– JSM-guld i stafett -15
– Två segrar i  Scandic Cup -15
– JVM-brons i sprint – 16
– JVM-guld i stafett – 16
– JSM-silver sprint -16
– 1:a Fjälltopploppet -16

SNABBFAKTA

Namn: Jenny Solin
Född: 1 juli 1996
Hemort: Sollefteå
Bor: Östersund
Klubb: Sollefteå Skidor IF
Familj: Mamma Anneli, Pappa Anders, Storasyster Frida och Hunden Tuva
Gillar: Färgen rosa, mina vänner och att baka.
Tränare: Mattias Persson
Träningsgrupp: Utvecklingslandslaget

Denna webbplats använder cookies mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng