Om mig

JENNY SOLIN, SOLLEFTEÅ SKIDOR IF

Bild
Fotograf: Sofia Henriksson

Jag heter Jenny Solin och är 22 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Sollefteå som ligger i mellersta Ångermanland. När jag var mindre höll jag på med en del olika sporter, så som fotboll, gymnastik och längdskidor. Det var dock längdskidor som jag fastnade mest för och det var det jag valde att fortsätta med och satsa fullt ut på. När jag skulle välja gymnasium föll valet inte helt oväntat på Sollefteå skidgymnasium. Ångrar inte en sekund att jag valde att börja just där, då jag utvecklades och lärde mig otroligt mycket under mina fyra år. Nu har jag dock tagit mitt pick och pack och flyttat till Östersund för att gå skiduniversitet, samt att få träna med några av de bästa skidåkarna i landet så att jag kan ta ytterligare några steg framåt i min utveckling.

Höjdpunkterna i min karriär hittills är helt klart säsongen 2016  där jag kom hem från Junior-VM i Rumänien med ett individuellt brons från sprinten och ett guld som vi tog i stafetten där jag dessutom fick åka sista sträckan och ta laget i mål. De gånga säsongerna gick dock inte alls som jag tänkt mig och jag har haft mycket problem som gjort att jag inte kunnat prestera mitt yttersta. Det ger mig dock ännu mer motivation att fortsätta att kämpa mot mina mål. För höga mål har jag och dem vill jag nå.

På min hemsida kommer Du att få följa mig i min vardag som elitsatsande längdskidåkerska och min väg mot världseliten, för det är mitt stora mål.

Uppdaterad 2019-05-19

FRÄMSTA MERITER

– JSM-guld i stafett -15
– Två segrar i  Scandic Cup -15
– JVM-brons i sprint – 16
– JVM-guld i stafett – 16
– JSM-silver sprint -16
– 1:a Fjälltopploppet -16 
– 5:a Intersport Cup sprint – 17
– 20:e plats Världscup i sprint och skiathlon -17
– 6:e plats Volkswagen Cup sprint -18

SNABBFAKTA

Namn: Jenny Solin
Född: 1 juli 1996
Hemort: Sollefteå
Bor: Östersund
Klubb: Sollefteå Skidor IF
Familj: Mamma Anneli, Pappa Anders, Storasyster Frida, Pojkvännen Simon och Hunden Tuva
Gillar: Färgen rosa, mina vänner och att experimentera i köket.
Tränare: Mattias Persson