Om mig

JENNY SOLIN, SOLLEFTEÅ SKIDOR IF

Fotograf: Filip Danielsson

Jag heter Jenny Solin och är 27 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Sollefteå som ligger i mellersta Ångermanland. När jag var mindre höll jag på med en del olika sporter, så som fotboll, gymnastik och längdskidor. Det var dock längdskidor som jag fastnade mest för och det var det jag valde att fortsätta med och satsa fullt ut på. När jag skulle välja gymnasium föll valet inte helt oväntat på Sollefteå skidgymnasium. Jag ångrar inte en sekund att jag valde att börja just där, då jag utvecklades och lärde mig otroligt mycket under mina fyra år. Nu har jag dock tagit mitt pick och pack och flyttat till Östersund för att gå skiduniversitet, samt att få träna med några av de bästa skidåkarna i landet så att jag kan ta ytterligare några steg framåt i min utveckling.

Höjdpunkterna i min karriär hittills är helt klart säsongen 2016 där jag kom hem från Junior-VM i Rumänien med ett individuellt brons från sprinten och ett guld som vi tog i stafetten där jag dessutom fick åka sista sträckan och ta laget i mål. Mina första säsonger som senior var både tuffa och utvecklande. Att gå i genom motgångar är aldrig roligt, men däremot något jag lärt mig otroligt mycket av. Efter en stor förändring i träningsupplägg har jag dock hittat min väg att gå vilket också har gett resultat de senaste två säsongerna. Det har gett mig ännu mer motivation att kämpa för att nå mina mål. För höga mål har jag och dem vill jag nå.

På min hemsida kommer Du att få följa mig i min vardag som elitsatsande längdskidåkerska och min väg mot världseliten, för det är mitt stora mål.

Uppdaterad 2023 

FRÄMSTA MERITER

- JVM-brons i sprint
- JVM-guld i stafett
- JSM-silver sprint
- 20:e plats Världscup i sprint och skiathlon
- 7:a Skandinavisk Cup sprint
- 4:a Volkswagen Cup sprint
- 5:a SM distans
- 7:a SM sprint
- 7:a Tjejvasan
- SM-brons i sprint

SNABBFAKTA

Namn: Jenny Solin
Född: 1 juli 1996
Hemort: Sollefteå
Bor: Östersund
Klubb: Sollefteå Skidor IF
Tränare: Ida Ingemarsdotter