Kategorier
Okategoriserad

En lyckad JSM-vecka

Igårkväll kom jag hem från Torsby och mitt sista Junior-SM. Känns lite tråkigt att det var mitt sista, men samtidigt väldigt roligt eftersom det väntar nya äventyr till nästa år. Hur som helst, det var iallafall en varm, rolig och väldigt lyckad vecka nere i Torsby. Tänkte skriva lite om hur tävlingarna gick.

Skiathlon: Första tävlingen och jag var riktigt laddad. 5 km klassiskt skulle köras innan vi bytte till skate för att köra de sista 5 kilometerna. Det gick rätt bra i början, men ut på det andra klassiska varvet blev jag riktigt trött och tappade en del. Skatevarven blev också en ganska jobbig historia och jag fick verkligen slita hela vägen. Gick i mål som 5:a vilket är en rätt bra placering egentligen, men när känslan i kroppen inte är på topp är det svårt att vara helt nöjd tycker jag.. Men som tur är fick jag glädjas med min duktiga klubbkompisar istället, både Frida och Fredrik tog ju guld. Så himla roligt!

Sprint: Klassisk sprint stod på programmet, hade inte kört det på över ett år, så det var riktigt kul att få köra det igen. Var riktigt nervös på morgonen, vet inte om det var för att jag kände lite press eller för att jag själv väldigt gärna ville prestera. Prologen gick iallafall riktigt dåligt, kändes bara segt och orkeslöst. Gick vidare med 13:onde tid (är ju som sagt ingen prologåkare heller, hehe). Men senare kändes det faktiskt bara bättre och bättre och jag fick en ganska smidig resa genom både kvartsfinalen och semifinalen. I finalen var det bara att ta ut alla de sista krafterna som fanns kvar och det räckte till en andraplats bakom Emma som var otroligt stark hela dagen! Kändes verkligen roligt att få ta en medalj. Och Sollefteå tog ju dessutom två silver till genom Frida och Fredrik, och Jonathan stod för en grym insats och blev fyra!  Måste också tillägga att vi hade fantastiska skidor den här dagen (och under resten av veckan såklart!!!), våra föräldrar/vallare gör verkligen ett otroligt bra jobb med allt, stort tack återigen för det!

Senare på kvällen var det dags för kamratmiddag och prisutdelning. Vi som åkte på junior-VM blev även uppvaktade av Svenska Skidförbundet för våra insatser nere i Rumänien, så roligt! Svenska skidspelens supporterklubb skulle dessutom dela ut stipendium. och jag och Viktor fick äran att ta emot varsitt stipendium. Blev verkligen så överraskad och glad!!!

Bild

Bild

Foto: SK Bore

Bild

Distans: 5 km skate körde vi och för ovanlighetens skull så startade vi tjejer ganska sent, efter killarna. Vilket gjorde att det hann bli varmt och väldigt löst i spåren. Man fick verkligen ingenting gratis och det blev en otroligt jobbig tävling. Känslan i kroppen var ungefär samma som under skiathlonen och jag slutade som 5:a även här. Det var kanske inget topplopp, men helt klart godkänt. Men Frida och Fredrik kammade hem ytterligare ett guld och ett brons, riktigt bra gjort!

Bild

Foto: SK Bore

Stafett: Sista dagen och det var dags för stafetter. Vi tjejer körde 3 km var. Victoria startade i vårat lag och gjorde en jättefin sträcka och växlade till Frida som också gjorde en riktigt bra sträcka och körde upp laget till en femteplats. Jag gick då ut på sista och kunde åka upp oss några placeringar till och vi kunde gå i mål så silvermedaljörer. Wiho, så roligt! Är verkligen roligt att åka stafetter, för delad glädje är ju trots allt dubbel glädje :)Kan summera det hela som en riktigt bra och rolig vecka och Sollefteå tar alltså hela 8 medaljer. Hur bra som helst ju!

Bild

Bild

Bild

Måste slänga in den här bilden också. I början av veckan var det verkligen galet varmt där nere, vi satt ute och njöt av solen ett tag. Och som ni ser var det närmare 20 grader varmt ute.
Idag hade jag sovmorgon och började sedan dagen på ett väldigt bra sätt. Världens bästa Ida fyller nämligen 20 år idag, så vi åt hotellfrukost uppe på Hallsta. Så himla gott och så mysigt verkligen! GRATTIS igen min fina vän <3
Bild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *