Kategorier
Okategoriserad

En SM-vecka och en sjuk-vecka

Hej!

Sist jag skrev var jag ju på väg till SM i Sundsvall så jag tänkte att jag kunde uppdatera om hur det gick. Vi började som sagt med 10 km klassiskt. Måste erkänna att jag var ganska nervös på morgonen, man kanske blir lite extra nervös när det är SM ändå. 🙂 Hur som helst så såg jag verkligen fram emot att få tävla och ta ut mig. Och ta ut mig fick jag ju verkligen göra, distansbanan var helt klart en av dom tuffaste banorna jag någonsin tävlat på. Men jag tycker ändå att det gick helt okej. Eller det kändes inte toppen, men jag kunde ändå kriga på och verkligen ta ut alla krafter jag hade för dagen och det är jag nöjd med! Slutade som 24:a. Och sedan får man ju bara buga och bocka för Ebba som vann överlägset, så imponerade!

Processed with VSCO with a5 preset

Hela loppet var verkligen ett krig mot både mjölksyra och pannben, riktigt tufft vill säga. Men det är ju så det ska vara!

Dagen efter var det stafetter på schemat och det var också något jag verkligen hade sett fram emot. Tror vi (Jag, Ebba och Frida) hade haft chans att göra ett bra resultat. Tyvärr var Frida inte helt frisk så vi hade inget lag… väldigt tråkigt, men det gick ju inte att göra så mycket åt det. Det var bara att ladda om till lördagens sprint istället.

Processed with VSCO with a5 preset

Foto: Filip Danielsson 

Prologen gick inte alls bra för min del och det kändes bara segt och dåligt. Gick trots det vidare som 29:a, living on the edge hehe. Fick ganska lång vila till min kvartsfinal vilket var skönt. Var riktigt trött och seg i kroppen när jag skulle värma upp igen inför kvarten. Som tur är kändes det lite bättre i kvarten och jag gick i mål som 4:e tjej och slutade 20:e totalt. Det var väl en helt okej placering, men hade lite svårt att vara nöjd när det inte kändes så bra.

Processed with VSCO with a5 preset

Bild från onsdagen.

På söndagen var det dags för sista distansen vilket var 15 km klassisk masstart. Jag älskar ju verkligen masstarter i vanliga fall! Den här dagen blev dock ett undantag, fy vilken dålig dag. Kände redan när jag värmde upp att det inte alls kändes bra, mådde illa och var extremt trött i kroppen. Men jag tycker ofta att det kan kännas dåligt innan start och sen när man väl startar så går det bra ändå. Så jag försökte att inte tänka så mycket på hur det kändes utan bara göra en bra uppvärmning. När starten väl hade gått så kände jag tidigt att det inte skulle bli någon rolig tävling för min del, jag hade verkligen noll energi och ingenting stämde. Så konstig känsla egentligen, men kändes verkligen som att jag knappt skulle ta mig uppför backarna. Så efter 2 av 4 varv valde jag faktiskt att bryta tävlingen. Min första DNF (did not finish) någonsin. Det var ett extremt svårt och jobbigt beslut att ta där och då, då man så gärna vill tävla och göra det bra. Men så här i efterhand så var det nog klokt att hoppa av med tanke på att jag blev sjuk dagen efter. Så förmodligen hade jag väl något skit i kroppen redan då. Tråkigt avslut på på SM-veckan, men jag får ta med mig de positiva bitarna hem istället! Klubben tog ju dessutom ytterligare 2 medaljer den dagen genom Ebba och Fredrik, så kul. 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

Sundsvall välkomnade oss med riktigt fint väder under tisdagen, så härligt!

Processed with VSCO with a5 preset

Testade även skidor under tisdagen, så tacksamt att få proffshjälp av Åke!

Processed with VSCO with a5 preset

Söndagen avslutades iallafall på absolut bästa sätt med vezzo-pizza och bästa Lisa. Hon tog ju dessutom också medalj på masstarten, mycket stolt kompis här!

Processed with VSCO with a5 preset

På måndagen vaknande jag med en täppt näsa och sen blev jag bara sämre och sämre under dagen. Så himla tråkigt att bli sjuk nu under säsongen ju. Förkylningen blev dessutom siktigt segdragen. Inte förrän idag har jag kunnat vara ute och röra mig lätt på skidorna. Så himla skönt att få komma ut lite, även om kroppen var trött och seg efter 8 dagar utan träning.

Processed with VSCO with a5 preset

Men jag hade iallafall en himla bra helg, hade nämligen besök av denna lilla sötnos, Frida, Robert, Mamma & Pappa. Det var fullt hus minst sagt, hehe. Men så himla mysigt att ha alla här också! Det blev så tomt när de åkte eftersom jag är ensam här hemma en vecka till nu när Simon är och tävlar. Förresten, visst var Isa fin i sin väst? Jag kunde inte låta bli att köpa den när jag såg den, tyckte den var så gullig. 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

Det har varit riktigt tråkigt att inte få träna senaste veckan, det har ju varit så många fina dagar. Igår tog jag iallafall en härlig promenad i solen och det kändes som en riktigt vårvinter dag. Så himla härligt! Solen gör verkligen mycket för humöret.

Till helgen har vi egentligen Volkswagen Cup i Hudiksvall men jag har bestämt mig redan nu för att inte köra då jag knappt kommit igång med träningen. Känns sååå tråkigt att missa ännu en tävlingshelg, men men. Nästa tävling för min del blir Tjejvasan nästa helg och det ska bli roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *