Kategorier
Okategoriserad

Sista tävlingarna

När jag skrev sist var jag ju i Gällivare för att köra sista deltävlingarna i Scandic Cup. Jag fick till två bra tävlingar med fina resultat. Förutom bra tävlingar så tar jag verkligen med mig att den klassiska åkningen äntligen känns bra igen, det är roligt med sådana framsteg också. Sedan hade vi ju fantastiskt väder hela helgen där! Efter jaktstarten i lördags så tog jag och ett härligt gäng brudar liften upp på fjället och åkte sedan runt där uppe ett tag, otroligt fint var det!

Bild

Bild

Bild

Efter Gällivare var det bara att packa upp väskan, tvätta alla kläder för att sedan packa ner allt igen. För redan på onsdagen så åkte vi upp till Bruksvallarna för säsongens sista och kanske roligaste tävlingshelg. Tävlingarna började redan på torsdagen med en sprint i fristil. Jag gjorde för en gångs skull en rätt bra prolog och fick sedan en fin resa fram till finalen. Väl i finalen var det bara att ge järnet och jag kunde gå först över mållinjen. Väldigt roligt! Sedan fortsatte tävlingsprogrammet med en 100-meters sprint i Ramundberget på fredagen. En väldigt rolig och annorlunda tävling. Man börjar med en prolog och sedan kör man två och två i utslagningsheat. Jag blev 10:a i prologen men åkte tyvärr ut i första heatet. Men det var bara att ladda om inför lördagen då 31 km över fjället skulle köras. En riktigt tuff tävling då vi väldigt sällan kör så långt. Jag var iallafall riktigt laddad innan start och ville verkligen göra ett bra lopp. Första kilometerna gick det ganska lugnt och kontrollerat, men när vi skulle börja åka upp för fjällen kände jag att jag ville höja tempot lite. Sedan drog jag nästan hela vägen och fick en tuff och rolig kamp med två norska tjejer, men även här kunde jag gå först i mål. Skön känsla efter 31 tuffa kilometer. Det var dessutom en juniorcup under helgen som jag också lyckades ta hem. Riktigt roligt och ett bra avslut på en helt fantastisk säsong och juniortid. Alltid skönt att avsluta på topp och känns skönt att ha med sig det inför nästa säsong. Hade sedan en jättetrevlig kväll med ett gäng sköna människor, alltid lika roligt!Kommer förmodligen skriva en liten utvärdering/summering av säsongen senare, så kika in om ett tag om ni är intresserade av att läsa mina tankar om säsongen.
Ha det så bra, kram!

Bild

Bild

Bild

Foto: Fredrik Myhr

Bild

Foto: Fredrik Myhr

Bild

Bild

Vi hade fantastisk väder nästan hela helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *