Kategorier
Okategoriserad

Senaste tävlingarna och hemma för julfirande

Hej på er!

Här har det verkligen ekat tomt senaste tiden, men jag har haft fullt upp med annat så då blir tyvärr bloggen lite bortprioriterad. Man kan säga att jag ha levt lite ”livet i en resväska”-liv senaste veckorna. När jag skrev sist skulle jag precis åka hem till Sollefteå för några dagar hemma. Blev några mysiga dagar där jag hann träffa kompisar och familj, tränade med roligt folk och såklart det traditionsenliga pepparkaksbaket hos mormor och morfar. Påfylld med härlig energi åkte jag tillbaka till Östersund för två dagar där innan det var dags för avresa igen. Denna gång till Lillehammer för Skandinavisk Cup. Tyvärr blev det ingen rolig helg för min del, det kändes riktigt tungt alla tre tävlingar. Men så kan det väl vara ibland, bara att styrka ett streck över det och försöka ladda om inför nästa tävlingshelg.

Nästa tävlingshelg blev redan helgen efter (alltså helgen som var) och på onsdagen var det avfärd igen för årets andra Intersport Cup-helg som gick i Boden. Tre tävlingar skulle avverkas även denna helg, så det blev ett rätt tufft schema med sex tävlingar på tio dagar. Första dagen var det 10 km klassiskt och hittills i år har den klassiska åkningen inte alls kännts speciellt bra och denna dag blev tyvärr ingen undantag. Men jag gjorde mitt bästa och slutade på en 18:e plats, inte jättenöjd. Men dagen efter blev desto roligare då det var dags för klassisk sprint, åkningen kändes så mycket bättre vilket jag kanske är mest nöjd med. Det räckte hela vägen till final och en finfin 5:e plats där, väldigt rolig men tuff dag. Sprintdagar är nog nästan det jobbigaste, dels för att man kör fyra lopp (om man går till final) med maxinsats och hela tiden ska ladda om för det. Sedan blir dagen väldigt lång, tror vi kom till stadion vid halv nio och åkte därifrån vid två och då håller man igång nästan hela tiden också, förutom lite vila mellan prolog och heat. Men som sagt är det väldigt roligt också såklart! Sista dagen var det 10 skate och masstart, lite ut av en favorit för mig. Men jag var rätt trött sen dagen innan och fick verkligen kriga på rejält för att hänga med och slutade tillslut som 8:e tjej, vilket jag ändå är nöjd med!

Slänger upp lite blandade bilder från sista veckorna. Foto 2016-12-01 12 13 41

Processed with VSCO with a5 preset

Foto 2016-12-17 08 13 32Vi seniorer är väl så generösa. 🙂 Foto 2016-12-18 10 04 12Med bästa Lisa som gjorde ett grymt lopp i söndags, så kul! Foto 2016-12-18 20 25 37Vi fick ändra våra planer angående hemresa lite i söndags. Jag och Julia skulle egentligen fortsätta till Östersund på söndagkväll, men eftersom det började spöregna och blev extremt halt var vi tvungen att stanna i Sollefteå en natt och åka vidare dagen efter. Man kanske inte ser hur halt det är på bilden, men Julia kunde alltså inviga sina nya skridskor på vägen utanför oss och det gick hur bra som helst. Säger lite om vädret, haha. Foto 2016-12-19 19 35 01Isabelle och Johanna hade återigen styrt ihop ett riktigt trevligt event. Denna gång blev det julbord där alla tog med sig någonting och vi blev tillslut nästan 20 stycken som först åt julbord och sedan körde en femkamp. En femkamp som blev på blodigt allvar när alla är tävlingsmänniskor, men mitt lag lyckades vinna tillslut. Viktig seger. 😉 Foto 2016-12-22 10 08 55I onsdags åkte jag hem till Sollefteå igen och åkte direkt till tjejkompisarna där vi hade lite julmys och körde julklappsleken, alltså så kul verkligen. Har hunnit träna några pass på Hallsta nu och både igår och idag när jag var där var det så himla fint när solen höll på gå upp. Det var dessutom väldigt bra spår, så inte mycket att klaga på helt enkelt.

Ikväll blir det, som vanligt dagen innan jul, Bingolotto och uppesittarkväll och imorgon är det juuulafton (längtar fortfarande lika mycket nu som när jag var fem år haha). Får passa på att önska alla en riktig GOD JUL ♥

Ett svar på ”Senaste tävlingarna och hemma för julfirande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *