Kategorier
Okategoriserad

Och så var säsongen äntligen igång

Ja, nu är tävlingssäsongen äntligen igång för fullt och två tävlingshelger har redan avverkats. Hade tänkt att jag skulle skriva något här efter premiären förra helgen uppe i Bruksvallarna men det blev helt enkelt inte av så jag tänkte att jag kunde försöka sammanfatta den helgen lite kort i detta inlägg istället. Första tävlingen var som sagt 5 km skate och som vanligt när det är första tävlingen för säsongen är det alltid lite svårt att veta hur man ska lägga upp loppet, hur hårt man ska gå ut och så vidare. Och jag som brukar vara ganska segstartad i början av säsongen gjorde inget undantag i år heller. Kanske lite väl långsam öppning till och med, men kom iallafall igång efter halva loppet och då gick det mycket bättre. Min grymma klubbis Ebba imponerade och vann loppet dessutom, så kul! Foto 2016-11-20 19 03 53

Foto: Skidzonen.se

Dagen efter var det 10 km klassiskt och två varv på samma tuffa bana som dagen innan. Med lite trött och seg kropp gjorde jag inte precis något topplopp, men för att vara klassiskt var det ändå godkänt. Tredje och sista dagen var det klassisk sprint och jag hade sett fram emot att få sprinta lite. Det var ju dock ett väldigt starkt och tufft startfält så min dag tog tyvärr slut i kvartsfinalen. Men för att vara första tävlingshelgen och numera i seniorklass måste jag nog ändå säga att helgen var helt okej, även om man såklart alltid vill lite mer. Foto 2016-11-18 18 14 12

Foto: Skidzonen.se

Kom hem från Bruksvallarna på söndagen, sedan blev det några dagar här hemma innan det på torsdagen var dags att packa väskan igen för att rulla ner till Idre Fjäll för årets första deltävlingar i Intersport cup. På lördagen var det skatesprint på en ny och rolig och ändå ganska utmanande bana. Jag gjorde en rätt dålig prolog där ingenting kändes speciellt bra, bara stressat liksom. Men (som jag har skrivit x antal gånger i sprintsammanhang här redan) sedan kändes det mycket bättre i heaten. Gick vidare från kvarten på tid och blev sedan 3a i min semi och där tog det tyvärr slut för den dagen. Hade vart såå kul att åka final men jag var väldigt nöjd ändå, blev 7a totalt.

På söndagen var det 10 km skate och jag hade en bra känsla inför start faktiskt. Den känslan verkade dessutom stämma väldigt bra också. Hela loppet kändes riktigt bra och det är verkligen så kul att åka skidor när allting stämmer och det bara flyter på. Slutade som en väldigt nöjd 6:e tjej. Sammanfattningsvis en väldigt bra och rolig helg! Foto 2016-11-27 12 44 12

Trött, men glad tjej efter tävlingen i söndags. (Vet dock inte vad som hände med min ögon på den här bilden, ser ut som att jag inte har några haha)Foto 2016-11-26 14 30 59

Förutom att det blåste en hel del så var det faktiskt soligt och fint väder på Idre Fjäll, händer inte varje gång man är där. 🙂 Foto 2016-11-27 12 43 45

Hade ju dessutom bästa hejjarklacken (och vallaren till vänster) i form av morbror och Carola på plats, alltid roligt och oftast välbehövligt med lite extra stöd ute på banan. Foto 2016-11-17 10 20 36På tal om stöd, måste slänga in denna bild från Bruksvallarna också när jag och Åke testar mina skidor. Så värdefullt att ha någon kunnig att testa alla skidor med, det var jag tacksam för. Sedan har dessutom vårat lilla ”vallateam” i klubben gjort ett grymt jobb med skidorna, har haft kanonskidor båda helgerna! Foto 2016-11-28 10 08 46Fanns inte mycket att klaga på på min vilodagsfrukost igår, så smarrig. 🙂 Och kanske lite väl instagramvänligt upplagt, men så får man göra ibland hehe.

Helgen som kommer blir faktiskt en tävlingsfri helg och eftersom det är skidskyttevärldscup här i Östersund och stora delar av skidspåren är avstängda tänkte jag passa på att åka hem till Sollefteå några dagar. Var över en och en halv månad sedan jag var hemma sist så det ska bli roligt att komma hem några dagar och hinna träffa alla där hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *