Kategorier
Okategoriserad

Om besvikelse, en reservplats och en del annat

Hej på er!

Förra helgen åkte jag till Lahti i Finland för att köra Skandinavisk cup. Tre tävlingar skulle avverkas på deras tuffa, men väldigt fina banor. Tyvärr var det alldeles för kallt för att tävla på fredagen (-26 grader, sjukt kallt), så dom flyttade fram tävlingarna en dag vilket betydde att skiathlonen som skulle varit på söndagen utgick. Lite tråkigt då det är en väldigt rolig distans som vi inte kör speciellt ofta. Men så är det ibland, vädret kan man ju inte styra över. Formen verkar tyvärr inte heller vara något man alltid kan styra över. Eller det man kan väl, men det är inte alltid så lätt som man ibland önskar att det vore.  Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om helgen egentligen, förutom att det gick riktigt, riktigt dåligt båda dagarna. Jag kände mig inte alls speciellt pigg, ingenting stämde och allt gick bara dåligt kändes det som (eller okej, hade iallafall bra skidor så något positivt fanns det). Idrott kan verkligen vara så himla roligt när det går bra, men precis lika tråkigt när det går dåligt. Men är väl kanske lite det som är charmen med det också. Foto 2017-01-06 11 00 01 (1)

Både stadion och spåren i Lahti var riktigt fina, kommer nog bli ett bra VM där om lite drygt en månad!

Processed with VSCO with a5 preset

Ja ni ser ju kanske hur kallt det var. Vi var faktiskt ute och åkte en sväng på fredagen ändå, trots att det var så kallt. Men med tejpade kinder, andningsmask och sjukt mycket kläder var det ändå inte så farligt som man kan tro.

Nu byter jag ämne lite och pratar om det som ni kan läsa i rubriken. Ett av mina stora mål för den här säsongen var att ta mig till U23-VM som går i USA i år. Ett mål som jag visste skulle bli ganska tufft i och med att det bara var fyra platser och många snabba tjejer som såklart vill ta en plats. Efter den dåliga helgen i Finland förstod jag att mina chanser att få åka dit var ganska små, eller kanske obefintliga. Den känslan stämde rätt bra och nu blev jag istället första reserv och det känns ju kanske inte som den roligaste platsen om man säger så. Eller egentligen är det ju bra, det visar att man är med och jag är trots allt bara förstaårssenior och har många år kvar. Men jag kan liksom ändå inte låta bli att bli besviken. När det är något som man vill så mycket och så blir det inte som man har tänkt sig, det är jobbigt. Och nu är inte skidåkning hela världen, jag vet. Men jag tycker ändå att man måste få vara besviken ibland, det visar väl bara hur mycket man verkligen vill något. Nu måste jag bara tillägga också att jag inte alls tycker att uttagningen är fel på något vis, alla som är uttagna förtjänar det verkligen!! Men som man brukar säga, inget ont som inte för något gott med sig. Nu får jag istället tävla mycket här hemma och dessutom åka SM i Söderhamn om två och en halv vecka, det ser jag fram emot. Foto 2017-01-14 10 32 50Jag tror att min dåliga form just nu beror mycket på att det ändå blev ganska mycket träning under juluppehållet. Eller det kanske inte blev för mycket egentligen, men för hårt. Både här i Östersund och i Sollefteå (där jag var under jul) fanns det bara konstsnöslingor att åka på och relativt tuffa sådana dessutom. Vilket gör att det är svårt att hålla nere farten ibland och man åker helt enkelt lite för fort och det sliter väldigt mycket till slut. Oftast är det kanske ingen man reflekterar över just då eftersom det flyter på bra då, men så här i efterhand tror jag iallafall att det är en bidragande faktor till att  man blir sliten vilket leder till dålig form. Hur som helst, jag gillar iallafall att tävla mycket under säsongen för att komma igång och få lite fart. Trots att jag har varit lite sliten sista veckan så valde jag att tävla i Offerdal igår. En riktig ”by-tävling” som man inte åker så ofta längre så det var väldigt roligt. Kändes mig lite piggare igår också, ett litet steg framåt iallafall. Foto 2017-01-15 15 54 43

Mamma (som inte trodde på att jag skulle klara mig själv på tävling, eller så var hon bara väldigt sugen på att valla ;)) kom hit på fredagkvällen. Måste säga att vi hade ett väldigt effektivt dygn. Förutom att åka och tävla så fick vi massa annat gjort också. Bland annat satte vi äntligen upp mina tavlor, färgade mitt hår (klippte mig i fredags också, välbehövligt!) och monterade min nya TV. Visst blev det fint med tavlorna? 🙂 Foto 2017-01-15 11 39 41Foto 2017-01-15 12 00 43Idag hade jag bara ett pass så jag tog lite sovmorgon, gjorde en god frukost och hade en lugn morgon innan jag stack ut och tränade. Och det var verkligen så fint idag, tänk vad lite sol kan göra mycket för humöret. Dessutom så himla skönt att det äntligen går att åka på de längre spåren. Det är verkligen så härligt när man kan åka i två timmar utan att behöva åka på samma ställe någon gång. Nu blir det lite lugnare träning i veckan och sedan får vi se om det blir någon tävling till helgen och i så fall vart det blir. Hoppas iallafall att ni har haft en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *