Kategorier
Okategoriserad

Min första Tjejvasa

Hej på er!

Förra helgen i Falun var, som egentligen hela den här säsongen har varit, lite som en berg och dalbana när det gäller form och resultat. Väldigt mycket upp och ner helt enkelt. För att sammanfatta det lite kort, så gick fredagens sprint inte alls bra. Seg kropp, fel skidval och lite strul i heatet blev ingen bra kombo. Dagen efter var däremot mycket bättre. Och jag var så glad att det äntligen kändes bättre i den klassiska tekniken när 5 tuffa kilometer skulle avverkas den dagen. Var riktigt taggad på jaktstart dagen efter, men det blev ingen rolig jakt för min del. Fanns helt enkelt ingenting att köra med den dagen och då är det svårt att åka fort. Men jag fick iallafall med mig ett bra resultat från den helgen och det är jag glad för. Foto 2017-02-21 15 59 51Tog inga bilder i Falun, men här är iallafall en fin bild från ett pass i tisdags med två favoriter. Älskar att det äntligen har blivit lite mer vinter här i Östersund igen också, det var välbehövligt.

Trots den dåliga känslan sista dagen i Falun så valde jag att, enligt plan, köra Tjejvasan i lördags och det ångrar jag inte. För oj, vilken fin dag det blev i Vasaloppsspåret. Det var ganska kallt när vi startade klockan 9 på morgonen men solen lyste starkt hela dagen och det gick lätt i spåren, riktigt fin kombo när man ska tävla. Jag fick en helt okej start men ganska snabbt så blev det trångt och svårt att ta sig fram och när Britta satte upp högsta fart redan från start blev fältet rätt så utdraget och jag hamnade långt bak kändes det som. Fick jaga ikapp lite och efter några kilometer var vi en stor klunga på ca 10 personer. Det blir lätt ”hetsig” stämning i en stor klunga sådär, man vill kanske inte ligga och dra för mycket men samtidigt inte tappa för mycket positioner heller. Hur som helst så gick loppet väldigt bra och jag hade en bra känsla inför det långa upploppet. Men när den sista korta backen precis innan upploppet kom tog det nästan stopp. Hade svårt att växla fart och tappade några viktiga metrar där men kunde ändå spurta in på en 13:e plats som jag trots allt är väldigt nöjd med. Kanske lite småsur över att det inte blev topp 10 (klungan spurtade om plats 9-18), men så är det väl alltid, man vill hela tiden lite mer.

Foto 2017-02-25 10 25 44

Träningsvärken igår var verkligen inte att leka med, hade ont i både rygg, mage, armar, axlar.. ja, typ hela överkroppen. Det är lite bättre idag, men inte helt borta. Det känns att man är ovan att staka nu under säsongen och framför allt så långt. Nog för att jag stakar nu under säsongen också, men inte lika mycket som man gör under sommar och höst. Det var iallafall väldigt roligt att testa på att staka ett helt lopp och Tjejvasan gav verkligen mersmak, kommer definitivt att köra det igen. Nästa gång med lite mer rutin över hur allt fungerar också, kände mig riktigt orutinerad innan tävlingen och hade lite dålig koll på allt. Men som tur är har man snälla kompisar som kan svara på alla frågor man har. 😉 Något som kan vara bra att ha med sig till nästa år är att vara fler personer i ”serviceteamet”, även om min enda serviceman (mamma :-)) skötte sig väldigt bra och dessutom hade vallat superskidor, så kan det nog vara bra att vara fler när det gäller vätskelangnings osv. Men nu har jag kört min första Tjejvasa och har med mig massa bra erfarenheter inför kommande år. Foto 2017-02-27 18 25 54Lånade bilden från Sandras blogg.

Imorgon drar jag igång en kortare period med lite mer träning än vad det ha varit nu på slutet. Jag ser fram emot att få till lite mer träningstimmar och att få bli sådär skönt ”tränings-trött” igen. Passar även på att åka hem till Sollefteå nu till helgen och det ska väldigt skönt och roligt att få komma hem några dagar, det var ett tag sen sist!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *