Kategorier
Okategoriserad

Ulricehamn, Falun och Pyeongchang

Hejsan!

Senaste veckorna har verkligen bestått av mycket resor, både inom Sverige men även till andra sidan jorden. Sist jag skrev skulle jag ju precis göra världscuppremiär nere i Ulricehamn. Loppet i sig var väl kanske inte det bästa, men upplevelsen efter banan var otroligt häftig. Det var 30000 personer som var där och kollade på lördagen och de skrek sig förmodligen hesa där ute för trycket ute på banan var verkligen mäktigt. Förmodligen inget man kommer få uppleva allt för många gånger under sitt liv, förutom på något mästerskap kanske (förhoppningsvis :)). Så även om jag inte var jättenöjd med min prestation, så var det svårt att vara besviken för det var verkligen så roligt och häftigt att få tävla i Ulricehamn den dagen.

Foto 2017-02-13 21 21 42

Foto: Rolf Zetterberg

Helgen efter var det ju världscuptävlingar igen och denna gång i Falun. Var inte uttagen i den nationella truppen från början, men när det var några som blev sjuka kallades jag in som reserv till sprinten. Fick veta det ganska sent, så uppladdningen hade ju kunnat var  bättre men det var bara att göra det bästa av situationen ändå. På torsdagen åkte vi iallafall ner till Falun och på fredagen testade vi skidor och banan inför sprinten som var på lördagen. Såg fram emot att köra en skatesprint då det är lite av en favoritdistans, tyvärr blev det ingen rolig historia för min del. Inte alls faktiskt. Kändes extremt dåligt och jag vet inte vad det var egentligen, gick inte att åka fort bara. Väldigt tråkigt, speciellt när man ändå får chansen att åka världscup. Foto 2017-01-27 11 07 47Hade iallafall kul i Falun och njöt av fantastiskt väder dessutom.

Kom hem från Falun på lördagkväll och då var det bara att packa om väskan för att på måndagen resa vidare till Pyeongchang i Sydkorea för fler världscuptävlingar, denna gång i Sverigedräkten dessutom. Det var en riktigt lång resa dit och jag som inte tycker om att sitta still så länge hade det lite jobbigt ibland. Känslan när man kom fram till hotellet efter drygt 25 timmar på resande fot var rätt skön. Sedan hade vi två heldagar där innan tävlingarna drog igång på fredagen. Först ut var en sprint i klassisk stil. Åkte in på en 26:e plats i prologen. Så fick fortsätta dagen med kvartsfinal och där borde jag kanske valt att ha lite mer fäste än vad jag hade. Banan var verkligen den tuffaste sprintbanan jag åkt med två långa och branta (iallafall den ena) backar, så borde haft bättre fäste än vad jag hade. Det var ju dock helt och hållet mitt eget fel. Slutade iallafall 4:a i min kvart och som 20:e tjej i hela tävlingen, tog därmed mina första världscuppoäng. Nu var ju långt ifrån alla ”vanliga” världscupåkare med, men ändå. Världscuppoäng är fortfarande världscuppoäng. 😉 Foto 2017-02-01 07 16 01

På lördagen var det dags för ännu en rolig tävling och det var skiathlon, 7,5 + 7,5 km. Den klassiska delen gick väl sådär, fick slita väldigt mycket och hade ingen bra rygg att gå på heller. Men så fort jag fick byta till skate kändes det bättre. Konstigt det där ändå hur mycket det kan skilja mellan vissa tekniker och hur mycket lättare ena tekniken känns, man tränar ju trots allt lika mycket på båda. Hur som helst, kunde ta några platser under skatedelen och åkte in som 20:e tjej även denna dag vilket jag ändå var nöjd med. Gjorde det jag kunde för dagen och var verkligen helt slut när jag kom i mål. Dagen efter var det teamsprint i skate och jag körde tillsammans med Frida. Jag tyckte verkligen det skulle bli så kul, speciellt eftersom jag aldrig kört teamsprint innan. Vi fick köra både semifinal och final. Redan i semifinal hade jag det jobbigt, blev liksom stum direkt och gick knappt att åka. Det blev ju tyvärr inte bättre i finalen heller… var nog årets sämsta tävling för min del. Sjukt tråkigt, speciellt eftersom Frida åkte så bra också. Men vi fick ju iallafall glädjas åt Elin och Maria istället som VANN!!! Helt galet och så himla roligt, det var dom värda. Foto 2017-02-13 21 20 34

På måndagen var det dags för hemresa och vårat plan gick inte förrän klockan 1 på natten så vi hann med en dag inne i huvudstaden Seoul också. Riktigt stor stad som var rolig att se, dessutom kul att se nåt annat än hotellet och skidstadion när man ändå åkt till andra sidan jorden. Foto 2017-02-06 16 16 41

Till våran stora besvikelse var det dock väldigt dålig shopping där, så blev inte många köp. Men som sagt, väldigt roligt att få se staden ändå. Foto 2017-02-06 14 45 27

Tycker gubben i mitten var lite söt också, hehe. 🙂

Nu var det en vecka sedan jag kom hem och jag måste säga att det var så skönt med en lugnare vecka och helg. Det är alltid roligt att resa och vara iväg på olika tävlingar, men det är minst lika skönt att komma hem också. I lördags fick jag dessutom spendera en heldag med bästa Lisa. Hon har varit i USA på U23-VM senaste tre veckorna så vi hade inte träffats på länge. Nu var vi ju jetlagged båda två också, dock 8 timmar åt olika håll haha. Hur som helst, vi hade en väldigt bra dag med shopping, lite plugg, middag och myskväll. Foto 2017-02-11 16 04 47

Gjorde dessutom premiär på långfärdsskridskor i veckan och oj vad roligt det var! Gick ju så lätt också, iallafall åt ena hållet. När vi vände märkte vi att vi hade haft medvind hela vägen.. 🙂 Det blev iallafall en väldigt fin tur med fint sällskap. Foto 2017-02-13 21 18 54

Imorgon är det dags för resa igen och nu ska jag faktiskt tillbaka till Falun igen. Den här gången för Intersport cup, det är en minitour som börjar på fredag med sprint, sedan distans på lördag och sist en jaktstart på söndag. Det ska bli väldigt roligt och jag hoppas verkligen att kroppen är lite piggare än sist.

Ha en fin alla hjärtans dag idag och så dröjer det förhoppningsvis inte lika länge innan vi hörs igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *