Kategorier
Okategoriserad

Sista rycket

Hej!

Nu har det ekat tomt länge igen här på bloggen. Det har helt enkelt varit mycket annat och jag har inte haft jättestor lust att skriva om jag ska vara helt ärlig, men kände verkligen att det var dags nu. Nu är vi ju inne på slutet av den här säsongen och sedan sist har jag kört både avslutningstävlingarna i Intersport Cup som gick i Skellefteå samt andra delen av SM som gick i Umeå.  I Skellefteå började vi med 15 km klassiskt på lördagen, en distans som jag aldrig kört förut, så det var lite svårt att veta vilken fart man skulle hålla i början. Jag tycker dock att jag öppnade ganska bra, men efter bara någon kilometer började det kännas riktigt dåligt och jag hade inte mycket att åka med. Så det blev tyvärr rätt slitsamma 15 kilometer för min del och jag slutade på en 19:e plats, inget jag är speciellt nöjd med.

Foto 2017-03-19 09 59 12

Foto: Filip Danielsson

Dagen efter var det däremot dags för sprint, även den i klassisk stil, och jag gjorde för en gångs skulle en ganska bra prolog (hur ofta händer det liksom? haha) och gled in som 11:e tjej. Gick sedan vidare på tid från kvarten men i semin blev det en 4:e plats och där tog dagen slut. Slutade ändå på en 8:e plats totalt och betydligt nöjdare än dagen innan, kul att få köra sprint igen! Tror jag blev 10:a i totalställningen av cupen också, vilket jag tycker få ses som helt klart godkänt min första seniorsäsong.

Foto 2017-03-20 08 14 52

Efter Skellefteå rullade jag och Lisa vidare ner mot Umeå och checkade in på Scandic Plaza i två dagar. Riktigt lyxigt att få leva hotelliv med bästis några dagar. Vi hade sååå roligt där med bland annat lite shopping, hotellfrukost (bästa med att bo på hotell), träning, träffade massa fina människor och bara hade det allmänt bra helt enkelt. Välbehövligt att få hänga några dagar eftersom vi inte hade träffats på några veckor innan det då hon varit hemma i norr. Foto 2017-03-21 14 18 34Jag var även hos Emma en eftermiddag, och oj vad jag saknat den bruden. Så himla roligt att få träffas några timmar och snacka ikapp om allt som hänt sedan sist vi sågs. Hon bjöd dessutom på riktigt gott fika, perfekt uppladdning inför helgens tävlingar. 😉 Foto 2017-03-24 12 26 49Första tävlingarna i Umeå var på fredagen och då var det dags för teamsprint som jag körde tillsammans med starka Frida. Vi gick i andra semifinalen och den gick väl sådär kanske, iallafall för min del. Hade svårt att växla tempo och det kändes rätt segt. Vi blev 5:a där men gick trots det vidare till final. Väl i finalen kändes det lite bättre och vi låg med hyfsat bra hela tiden och på sista sträckan fick jag verkligen bita i och kriga på allt jag hade. Men lyckades bra med det och vi gled in på en 5:e plats i finalen också, det var vi nöjda med! Så roligt att Frida ville vara med och köra också så vi kunde ställa upp med ett lag. Foto 2017-03-25 14 04 11Dagen efter var det dags för årets stora kraftprov, tre mil skate med individuell start. Jag tycker att jag öppnade helt okej och det kändes ändå ganska bra i början. Men jag märkte dock rätt fort att jag inte hade speciellt bra skidor, (vallan var det nog inget fel på eftersom Ebba körde på samma och tog imponerande hem silvret) men jag valde nog fel par skidor. Och eftersom det var blött i spåren och gick rätt tungt redan innan så blev det extra utmärkande på något vis när materialet inte var på topp. Väldigt tråkigt, men det är väl tyvärr sånt som händer ibland och jag har ju bara mig själv att skylla. Man blir tyvärr ganska omotiverad när man känner att det inte går bra, speciellt när man ska köra så långt. Även om jag inte alls är nöjd med resultatet den dagen så är jag nöjd att jag tog mig i mål och inte bröt loppet, trots att det var nära flera gånger. Men jag har aldrig brutit ett lopp tidigare och jag ville verkligen inte göra det bara föra att skidorna inte var bra och det gick dåligt. Nu blev det istället ett bra träningspass för både kropp och knopp. Foto 2017-03-29 10 47 06Nu har jag varit hemma i Östersund drygt en vecka och nu är det lite lugnare med träningen och tid för att träna lite det man känner för. Därför passade jag, Lisa och Simon på att åka till Svartsjöarna häromdagen i hopp om att vi skulle få ett fint pass där ute. Och det fick vi verkligen, åkte runt på perfekt skare och solen kom fram så vi fick njuta av den också. Perfekt när man är solskensåkare som vi. 😉 Foto 2017-03-29 16 22 30Klart man blir glad när det är sol och skare och man dessutom har bra sällskap!

I helgen är det säsongsavslutning i Bruksvallarna och min plan var egentligen att tillsammans med Lisa åka upp redan idag och passa på att åka njuta av fin skidåkning i fjällen. Men tyvärr vaknade jag upp i lördags med en jobbig förkylning som inte vill släppa helt. Så nu håller jag på att kurera mig för fullt och hoppas att jag blir tillräckligt frisk för att kunna åka dit inom någon dag. Det blir förmodligen inga tävlingar tyvärr (ställer eventuellt upp i 100 meterssprinten bara) vilket känns väldigt tråkigt, det är alltid så roliga tävlingar där. Men man kan ju inte styra över när man blir sjuk och jag har trots allt varit frisk hela säsongen så får vara glad för det istället!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *