Kategorier
Okategoriserad

Rensa tankarna med träning

Sista tiden har det verkligen varit fullt upp med både skola och träning, att göra två saker på 100 % är väl kanske inte helt optimalt egentligen. Med en del planering går det dock rätt bra. När det är mycket att tänka på känns det som att hjärnan konstant går på högvarv och det blir liksom svårt att slappna av helt till slut tycker jag. Men där är helt klart träningen den bästa lösningen för mig. Jag älskar verkligen att sticka ut och träna efter till exempel en dag i skolan då det har varit mycket att tänka på eller mycket att ta in. Det finns inget annat ställe där jag kan rensa huvudet på alla tankar bättre än just ute i träningsspåren. Löpning i skogen är helt klart favoritpasset. Att knyta på sig löparskorna och springa runt på favoritstigarna och bara tänka på allt mellan himmel och jord eller lyssna på någon bra podd är typ som terapi för mig, det kanske låter överdrivet men det är faktiskt sant. När man är stressad, vilket jag har varit i veckan då jag har haft både tentavecka och mängdvecka (ca 20 timmar träning + två styrkepass), så har träningen varit min räddning. Men det är väl rätt allmänt känt att träning kan minska stresshormonet i kroppen. Och jag kan inte annat än att hålla med om det.

Så hörni, om ni känner er stressad eller har mycket att tänka på – unna er ett träningspass eller bara en promenad ute i skogen. Det behöver inte vara något långt pass, jag tror det viktigaste är att få komma ut och känna lugnet bara. Jag kan nästa lova att det kommer kännas bättre efteråt. 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

Foto 2017-09-19 09 32 12

Det har tyvärr ekat tomt här länge nu, men som ni kanske förstod i början av inlägget så har det varit fullt upp. Men det kommer upp ett till inlägg i helgen om vad jag har haft för mig senaste tiden, så kika in här på söndag i igen om ni är intresserade av det. 🙂 Annars får ni ha det så bra så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *