Kategorier
Okategoriserad

En hel del skidåkning och tävlingspremiär till helgen

Heeej!

Nu är jag tillbaka i Östersund igen efter drygt en vecka på Idre Fjäll där vi äntligen fick göra premiär på snö. Som vanligt känner man sig lite som Bambi på hal is första minuterna, men jag tycker att jag kom in i åkningen och hittade tekniken rätt snabbt vilket var skönt. Det var iallafall hur kul som helst att äntligen få åka skidor igen!!! Och som vanligt skönt att vara på läger där (nästan) de enda man behöver fokusera på är att äta, träna och sova. De hade dessutom lyckats bra med spåren så vi kunde åka på en slinga som var drygt 4 km, väldigt bra för att vara i mitten på oktober måste jag säga.

Foto 2017-10-16 16 06 48

Foto 2017-10-16 15 55 08

Vi hade lite varierande väder, några dagar spöregnade det verkligen men vi fick också några riktigt fina dagar där solen tittade fram. Då var det nästan svårt att gå in, sol och skidåkning är ju en svårslagen kombo. Foto 2017-10-16 17 34 04

Det blev många fina solnedgångar under veckan också. Foto 2017-10-18 16 47 21Ännu ett fint pass, först styrka i gymmet och sedan ett lugnt löppass efter det. Skönt att få variera träningen lite och lägga in löpning ibland också då skidåkningen sliter ganska mycket i början när man är ovan. Man har oftast lite högre puls än vanligt och att snurra på en och samma konstsnöslinga brukar också kunna ta ut sin rätt.

Foto 2017-10-19 09 05 00

Vi hann med att köra en träningstävling också, även om det inte gick speciellt bra för min del så var det roligt att få dra på sig nummerlappen och känna på tävlingssituationen lite. Det gjorde att man längtade ännu mer tills att säsongen drar igång på riktigt!!!! 

Jag passade på att stanna några dagar hos Simon i Idre, väldigt skönt att få åka skidor några dagar extra då den här perioden (innan dom har lagt ut snön här i Östersund också vill säga) burkar kunna vara lite kritisk annars då det oftast är för halt för att åka rullskidor och blir rätt tufft att springa varje pass. Dessutom kul att få vara med Simon några dagar extra såklart då det inte blir allt för många sådana dagar när båda är borta på olika håll… 🙂 Bilden är iallafall från en dimmig promenad uppe på Nipfjället när vi hade vilodag.

Foto 2017-10-23 11 05 26

Intervaller i måndags som kändes betydligt bättre än racet, väldigt skönt. Efter intervallerna passade vi på att köra lite stafett med Ingela och Johanna. Jag och Simon var i samma lag men tyvärr sumpande han chansen till vinst då han satsade liite för hårt i en kurva och hamnade utanför spåret istället. 😉 Aja, var iallafall väldigt roligt med stafetter. Absolut något man borde köra oftare, både jobbigt och superroligt!!!

Foto 2017-10-25 11 56 06

Lite dålig bild (sorry Mattis ;)), men den får duga ändå.

I onsdags var tanken att vi skulle köra rullskidsintervaller, men som ni kan se snöade det en hel del så det blev skidgång istället. Ett riktigt tufft pass med väldigt mycket mjölksyra, jag tyckte det kändes bra och känslan efter ett sånt pass är ju fantastiskt härlig!

Nu har dom även lagt ut snön här i Östersund så idag blev det ännu ett tufft intervallpass där. Och nu i helgen kommer vi dessutom göra tävlingspremiär här på Volkswagen supersprint, en 100-meterssprint som kommer gå av stapeln nere vid Berners. På lördagkväll kör vi en prolog och under söndagen blir det knock out-finaler för de 32 bästa. Om ni vill se detta kan ni slå på TV:n kl 11 på söndag då SVT1 livesänder från tävlingen. Ska hur som helst bli väldigt roligt att tävla, även om det bara är 100 meter. Ni får hålla tummarna för mig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *