Kategorier
Okategoriserad

Lyckat maxtest och snart snöläger

Heeej!

I måndags var det ju som sagt dags för mig att göra maxtest. Om jag brukar vara nervös innan i vanliga fall så var jag lite extra nervös den här gången (ja jag blir nervös bara för att man vet att det kommer bli så fruktansvärt jobbigt haha). Tror det berodde mycket på att jag har haft det lite struligt träningsmässigt senaste tiden. Nämnde ju i något tidigare inlägg att jag varit sjuk fram och tillbaka och efter lägret i Åre blev jag dessutom lite täppt några dagar. Blev som tur var inget värre än så men det blev ändå någon extra vilodag och sedan några ”komma-igång-dagar” som stör träningen. Och inte nog med att jag haft många sjukdagar så har jag också haft problem med astman. Två gånger under den senaste månaden har det blivit riktigt jobbigt. Jag vet ju att det inte är farligt, men jag tycker ändå att det är väldigt obehagligt när man känner att man inte får någon luft. Men i helgen började jag med en ny astmamedicin så jag hoppas att det blir bättre med den. Men i och med att det har varit så struligt kändes det lite extra nervöst att ställa sig på bandet. Det kändes som att jag kanske inte riktigt hade förutsättningarna på min sida.

Nu blev det ett långt sidospår här, så tillbaka till maxtestet. Som tur är var jag sådär nervös helt i onödan för det gick faktiskt väldigt bra. Först kör vi några så kallade subnivåer och de kändes mycket mer kontrollerade än vad det gjort under tidigare tester. Och under själva maxtestet så gick jag kanske ut lite för hårt så det blev riktigt jobbigt där på mitten. Men lyckades trots det åka 6 sekunder snabbare än vad jag gjorde i våras. Men det roligaste var att mitt syreupptag var mycket bättre. Det har legat på nästan exakt samma under alla år jag har gjort maxtest (första gången var i ettan på skidgym) så jag blev verkligen glad nu när det äntligen var bättre. Det är ju alltid roligt när man kan se att det faktiskt går framåt. Sedan vet jag att ett test inte är allt och ett bra maxtest är inte det som avgör om jag kommer åka bra eller inte i vinter. Men det var bara så himla skönt att få ett bra kvitto, speciellt när den här hösten har varit så pass strulig. Därför blev jag lite extra glad när jag fick se resultatet.

Processed with VSCO with a5 presetEn bild från testet i våras, tog tyvärr inga bilder den här gången.

Foto 2017-10-10 20 38 11

Har hunnit med ett mysigt kvällsfika-häng med Lisa också, bjöd på kvargbröd och en grön smoothie som blev succé. Tände även alla ljus jag har i hela lägenheten tror jag haha. Men det är ju nästan det bästa med hösten, så mysigt när det börjar bli mörkt ute och man kan tända massor med ljus inne. Foto 2017-10-12 09 06 05

Idag har jag haft vilodag och började självklart dagen med en god vilodagsfrukost. Idag blev det bananpannkakor och några mackor (som inte var tillräckligt fina för att va med på bild hehe). Sedan var jag i skolan på föreläsning och efter det har jag pluggat, tvättat och handlat osv. Kändes extra skönt att ha vilodag idag då det har regnat exakt hela dagen.

Foto 2017-10-12 18 21 20

Fortsätter på mat-temat här för jag måste visa upp min goda (och enkla) middag idag. Jag gjorde biffar av kycklingfärs, rödbetor och sötpotatis i ugnen, hemmagjord hummus och en god sallad till det. Blev riktigt gott och tog dessutom inte så lång tid att göra, perfekt!

Foto 2016-10-25 19 40 09

Foto: Sofia Henriksson, bild från förra året

Den här veckan har varit lite lugnare träningsmässigt eftersom vi åker på läger på söndag och den här gången är det dags för årets första SNÖLÄGER!!! Känns helt galet att vi redan ska börja åka skidor, men det ska verkligen bli superkul och jag är sååå taggad. Vi ska alltså till Idre Fjäll där de lägger ut snö som de har sparat sen förra året, rätt coolt egentligt att det går att göra så. Men trots att det inte har varit supermycket träning den här veckan så har det blivit många bra pass, bland annat ett pass med skidgångsintervaller i Almåsa. Riktigt bra backe där varje intervall tar drygt 20 min, så efter 3 vändor upp till toppen är man både nöjd och trött.  Och imorgon väntar en träningstävling på rullskidbanan med skiduniversitetet, det blir kul!

2 svar på ”Lyckat maxtest och snart snöläger”

Jenny! Lycka till med den kommande säsongen!
Gudrun och jag kommer att hålla alla tummar vi har för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *