Kategorier
Okategoriserad

Från ett bra läger till ett annat

Oj, vad glad jag är att jag kunde följa med till Sognefjell. För vilka fantastiska dagar vi fick. Vi åkte dit på fredagen och på vägen dit slogs jag verkligen av hur otroligt fint det är i Norge. Varför är man inte där oftare?! Vi har ju så nära dit och det är så sjukt fin natur. Vi startade lägret på lördagen med två superfina pass med skidåkning, vi hade tänkt åka 2 timmar på första passet men det var så fina förhållanden och så bra väder så vi var tvungna att åka längre än så. Vi hade faktiskt riktigt tur med vädret under hela veckan, det var två förmiddagar som det var lite molnigt annars var det sol hela tiden. Förutom på torsdagen (vår sista dag) också, då prognosen visade spöregn och 18 s/m vind, så vi åkte inte ens upp till spåren utan stannade nere i dalen där vi bodde och sprang där istället. Blev ett väldigt bra pass det med, även om jag kände mig väldigt trött. Men det var ju trots allt sista dagen på ett 6 dagar långt läger så det vore väl konstigt om jag inte var trött. Förutom många fina distanspass så hann vi även med två intervallpass och ett styrkepass, så jag kan verkligen summera det som en bra vecka. Både i träningsväg och på sidan om. Tusen tack Team Skididrott för att jag fick följa med!

Foto 2018-06-08 12 07 30

Lunch-stopp på vägen dit, soligt och fint som ni ser.

Foto 2018-06-08 17 51 41

Efter en lång och varm bilresa på vägen dit så passade vi på att ta ett minst sagt uppfriskande bad i vattnet som låg precis bakom stugorna. Vattnet kan inte ha varit mer än kanske 5-7 grader, så som den badkruka jag är var jag inte i speciellt länge om man säger så. Dem andra hårdingarna badade dock desto mer.

Foto 2018-06-09 10 43 26Bild från första passet, skapligt nöjd och glad tjej.

Foto 2018-06-12 11 34 42Sambokamp på impulser igen, denna gång lät jag Simon vinna så det inte skulle bli några sura miner. 😉

Foto 2018-06-10 09 49 02 (1)Väldigt lättsamt att genomföra alla träningstimmar på så här fina ställen.

Foto 2018-06-11 16 43 28

Vårat utegym. Behövs egentligen inte mycket för att få till ett riktig bra styrkepass. Här använde vi oss av TRX-band, gummiband och lite fantasi och det blev hur bra som helst.

Foto 2018-06-13 17 50 55

Okej, en sista bild därifrån bara. Från sista passet dessutom, även fast jag var rätt trött där så njöt jag verkligen hela tiden. Fint väder och fint sällskap, blir ju inte bättre än så.

På torsdagen åkte vi som sagt hem från Sognefjell och jag hann egentligen inte mer än att bara packa om väskan och sova en natt hemma innan jag på fredagen åkte iväg igen. Denna gång till Sollefteå för Sommarskidskolan som startade på lördagmorgon och slutade idag på eftermiddagen. Det har verkligen varit en rolig, utmanande och lärorik vecka. För även om det är jag som ska lära barnen saker, så lär jag mig mycket själv också. Vi har till exempel kört mycket teknik på rullskidor och även om jag vet vad jag brukar tänka på när jag kör teknik, så kan jag ibland tycka att det är svårt att sätta ord på det. Speciellt så att någon som är 14-15 år ska förstå. Det är ju såklart även annorlunda att vara med på läger som ledare och inte som aktiv. Som aktiv behöver man inte ta speciellt mycket ansvar (i princip ingenting), men nu när man ska hålla koll på 62 st barn behöver man ta betydligt mycket mer ansvar. Men som sagt, det har varit väldigt lärorikt och otroligt roligt! Foto 2018-06-20 10 26 33

Från gårdagens 3-timmarspass, är så imponerad över alla barn som orkade springa så länge. För många var det första gången och det var kul att se glädjen när dem har klarat av det. Vi har även sprungit Hallstatest i veckan, för egen del går det väl fortfarande inte jättelätt men jag sprang iallafall 7 sekunder snabbare än för några veckor sedan trots riktigt dåligt väder med spöregn och blåst. Även om det inte var mycket så var det iallafall ett litet steg i rätt riktning, gäller att se de små positiva sakerna. Foto 2018-06-19 16 48 45Mannen, myten, legenden. Han gjorde sin 32:a sommarskidskola och hans engagemang är fortfarande något utöver det vanliga. Och självklart är den ”fina” hjälmen från 80-talet fortfarande kvar, haha. 😉

Nu ska jag ha en lugn kväll hemma i Sollefteå, är så trött efter den här veckan. Imorgon åker jag iväg igen (mycket resande nu) för att fira midsommar i Östersund, det blir kul.

Ha det så bra så länge och Glad midsommar på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *