Kategorier
Okategoriserad

Lite träning och lite annat

Hej på er!

Tänkte att jag skulle uppdatera er lite vad jag gjort senaste två veckorna. Träningen flyter på rätt bra nu tycker jag och det känns som att det iallafall går lite lättare ibland. Även om formen / kroppen inte riktigt är där jag vill att den ska vara kanske, så känns det iallafall lättare än vad det gjort senaste månaderna. Det gäller ju att se även de små framstegen, för det är lätt att man vill mer hela tiden och att man alltid söker en bra känsla. Men med tanke på hur slutet av min förra säsong såg ut kanske jag inte kan förvänta mig hur mycket som helst och framför allt inte att jag ska vara i någon superform nu (inte för att någon skidåkare är i superform nu kanske, men ni förstår nog vad jag menar..). Utan jag får ta det lite för vad det är. Jag fick iallafall en tankeställare i fredags när vi körde intervaller uppför Vallsundet. Passen innan hade känts ganska bra men det här passet var lite tyngre. Men så jämförde jag med ett pass jag körde där i våras, det första intervallpasset på 10 veckor och skillnaden mellan de två passen går knappt att beskriva. Den gången körde jag 3 gånger och var helt slut efteråt och i fredags körde vi 5 gånger och jag tycker att jag höll ihop det bra. Så det är helt klart skillnad även om det kan vara svårt att se ibland. Men nog om känslan, det har som sagt blivit en del tuffa och givande intervallpass senaste tiden som jag tänkte dela med mig av.

  • 15/8 – Skidgång i Ladängen (slalombacke här i Östersund). Vi började med 4 gånger hela vägen upp, tog drygt 6 min för mig den dagen. Sedan 2 x 5 min med 15/15.
  • 17/8 – A3+ pass hemma i Sollefteå. Började med en tröskel på 7 min uppför Hallstabacken. Sedan 5 x 3 min max, 5 st (7,5 min) 70/20 i kuperad terräng och 5 st 70/20 på stadion.
  • 20/8 – A3/A3+ klassiskt uppför till Frösötornet här i Östersund. Först två vändor hela vägen upp som vanlig A3 och sedan 6 x 3 min A3+ efter det. Sista intervallen hade jag riktig ”maxtest-känsla”, det vill säga man diagonalar för fullt, någon tränare står bredvid och skriker som en galning och man har mjölksyra upp över öronen. Jobbigt som f-n under tiden, men riktigt skön känsla efteråt.
  • 24/8 – 5 x Vallsundet skate. Passet jag skrev om här uppe. Andra och fjärde intervallen körde vi bara växel 3.
  • 27/8 – Överkroppsintervaller på väg till Önsjön (lätt terräng). 8 x 5 min bara stakning. Roligt och bra pass!
  • 29/8 – Och så kommer vi till dagens mjölksyrafest. Först 600 meter löpning full fart och sedan 9 x 20 sekunder maxlöping uppför med stavar. Sedan körde vi det 3 gånger, alltså 3 x 600 m och 27 x 20 sek totalt. Ett riktigt tufft pass med mycket mjölksyra som sagt. Det är verkligen ett sådant pass då man är glad att man har sällskap (vi var några från skiduniversitetet + några fler som körde idag) då det är lättare att pressa sig det där allra sista.

Så, det var senaste två veckornas intervallpass. Jag tycker att det har blivit en bra kombo med både tröskelintervaller och en del pass med riktigt tuffa intervaller.

Slänger upp lite bilder från senaste veckorna också:

Foto 2018-08-28 19 55 35

Från skidgångspasset i Ladängen. Snodde bilden från Moas blogg.

Foto 2018-08-17 21 24 40

Jag och Simon åkte till Sollefteå förra helgen. På fredagen var vi på middag hos mormor & morfar med hela gänget, väldigt gott och trevligt som vanligt! Här är vi på väg ner till mormors enorma trädgårdsland där man får äta och plocka lite vad man vill. Det kallar jag lyx alltså!!! 🙂

Foto 2018-08-18 10 19 03 (1)3 timmar crosspass i Hallsta-terrängen, alltid lika fint.

Foto 2018-08-18 19 21 04

På kvällen bakade vi pizza i vår bagarstuga, det är svårslaget faktiskt. Jag har två favoriter, tror jag skrev om dem förra året när vi gjorde pizza också med dem är värd att nämnas igen. Den ena är med pesto, lufttorkad skinka, tomat och mozzarella och den andra är med philadelphiaost, chévre, päron, valnötter och toppas med lite honung efteråt. Den sista är nästan som en efterrätt och man är rätt nöjd med en liten bit.

Foto 2018-08-19 10 41 00 (1)

På söndagen lekte vi lite med pappas ”leksak”. Plattan kallas den och han byggde den när han var 14 år och den har hängt med sen dess. Sjukt rolig att köra faktiskt!

Foto 2018-08-19 13 41 38 (1)Innan vi åkte hem till Östersund igen var vi bara tvungna att hälsa på Daniel och Sandras lilla valp Ubbe som var precis 8 veckor. Har ni någonsin sett något sötare?!

Foto 2018-08-21 10 35 33 (1)

Tillbaka i Östersund och sprang ett väldigt fint pass med Moa. Det var verkligen höst i luften men det blev ändå varmt när solen kom fram, himla fin dag.

Foto 2018-08-25 12 20 26

På tal om höst, hade premiär för vantar och dunjacka i helgen. Det var ju trots allt 25 augusti. Men det är nog bara att vänja sig när man bor här. 🙂

Foto 2018-08-24 20 35 52Foto: Sofia Henriksson

Hejade iallafall på den här snabbisen och resten av skidskytte-sverige som hade SM här i helgen. 3 tävlingar, varav den första var utan skytte, därav ingen bössa på ryggen. Var roligt att få kolla och heja iallafall och nog blev man lite sugen att tävla.

Foto 2018-08-26 18 59 16

Avslutade helgen med skaldjursrisotto, det kan ju inte bli fel helt enkelt!

Foto 2018-08-28 19 49 24

En skärmdump från en teknikfilm från måndagens ÖK-intervaller. Svårt att få en bra bild men denna får duga ändå.

Foto 2018-08-29 14 37 31

Lovade ju en lite utförligare recension av min flowpillow från Flowlife. Skrev ju redan i förra inlägget att jag gillade den skarpt och jag har inte ändrat min åsikt kan jag lova. Kanske gillar den ännu mer nu till och med. Det bästa med den är verkligen att den är ”stark” och att det känns att den tar. Sedan är det väldigt skönt att den har värme i sig och den är dessutom sladdfri vilket jag gillar. Den kommer underlätta min återhämtning mycket iallafall. Idag efter intervallpasset var det väldigt skönt att kunna köra denna på benen.

Foto 2018-08-15 14 20 01

Det var någon som la beslag på den rätt snabbt när jag fick hem den iallafall, tur han har fått en egen nu. 😉

CoreIT

Men hörni, sist men inte minst – jag har en rolig nyhet! Eller ja, jag tycker att den är väldigt rolig iallafall. Jag har iallafall en ny samarbetspartner och det är CoreIT. Såhär beskriver CoreIT sin verksamhet på sin hemsida: ”CoreIT är ett IT-kunskapsföretag specialiserat på tjänster inom infrastrukturkonsulter, systemutveckling, molntjänster, support/ServiceDesk, webb och marknadsföring, systemlösningar och även produktlösningar. CoreITs kärnverksamhet är IT (kärna=Core) med uppdraget är att hjälpa kunden att bli effektivare inom sin kärnverksamhet med stöd av IT.” 

Det är även dem som har hjälpt mig att fixa min hemsida och jag är så himla glad och tacksam att de nu vill utöka samarbetet. Så stort TACK till CoreIT för att ni tror på mig och vill vara med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *