Kategorier
Okategoriserad

Premiärhelg(erna!)

Ja, då har jag genomfört inte bara en utan två premiärhelger. Som jag skrev i förra inlägget så smygstartade jag säsongen i Bruksvallarna medan den officiella premiären var i Gällivare för 1,5 vecka sedan. Så roligt att vi är igång nu! Första tävlingen blev 10 km skate i Bruksvallarna och jag var faktiskt riktigt nervös den dagen. Det är ju oftast bra att vara lite nervös, men jag var nog på gränsen till jobbigt nervös om ni förstår vad jag menar. Aja, det var ju trots allt första tävlingen för säsongen så det kanske inte var så konstigt. Tävlingen gick helt okej, varken bra eller dåligt liksom. Hade en fart i kroppen och kunde inte öka så mycket, men jag krigade på det jag hade och slutade som delad 7:a.

Processed with VSCO with a5 preset

Vi åkte spår och testade skidor dagen innan tävling och Bruksvallarna bjöd på magiskt väder.

Dagen efter var det sprint på programmet. Det hade snöat under natten och morgonen så spåren var ganska lösa vilket kanske inte riktigt är mitt favoritföre men prologen gick trots allt ganska bra och jag blev 4:a där. Både kvartsfinal och semifinal gick bra och det kändes roligt att få åka final igen. Hade ganska bra med krafter även i finalen och låg trea in på upploppet, kände mig stark där men fick tillslut se mig slagen med 12 hundradelar. Men jag var trots det en väldigt glad tvåa. 🙂 Roligt att få kliva upp på pallen!

Processed with VSCO with a5 preset

Spurtstriden. Som ni ser fick jag kriga lite för den andraplatsen, haha. 😉 Foto: Joakim Lagercrantz 

Helgen efter var det som sagt dags för den ”riktiga” premiären i Gällivare. Det var tävlingar fredag, lördag och söndag men jag valde att bara ställa upp fredag och söndag då det var 10 km skate och klassisk sprint. Fredagens distanslopp blev ingen höjdare. Det kändes helt enkelt inte så bra, så det blev inget toppenlopp. Jag laddade om och såg fram emot sprinten istället. För en gångs skull i premiärsammanhang tycker jag att jag gjorde en bra prolog. Tidigare har jag haft lite svårt med just prologen och inte åkt så bra där, men nu var det iallafall ett framsteg vilket var roligt. Kvartsfinalen gick däremot sämre, jag tycker att jag hamnade i dåliga positioner hela tiden och hade inget bra flyt i åkningen. Men så är det ju i sprint, det gäller att hitta bra positioner och åka smart. Hur som helst, så var det roligt att få starta säsongen igen och att vara ute på tävling med klubben igen!

Processed with VSCO with a5 preset

Sedan i söndags befinner jag mig i Idre, det kändes som ett väldigt bra beslut med tanke på att det inte finns så långa spår att åka på i Östersund just nu när skidskyttarna har världscup där. Och kolla på den här bilden liksom, hur fint var det inte igår? Till helgen är det dags för årets första Volkswagen cup här i Idre och även denna helg är det tävling tre dagar och jag tänker ställa upp alla dagar. Det ser jag fram emot!

Ett svar på ”Premiärhelg(erna!)”

Kul att du är aktiv på din blogg, fler idrottare borde ta efter dig. Skulle dock vara roligt om du även var lite mer aktiv på Twitter. Är ju ett bra sätt att länka till dina nya inlägg från Twitter. Med det sagt vill jag önska dig lycka till med säsongen! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *