Kategorier
Okategoriserad

Säsongen närmar sig

Hej på er!

Känns som att det var ganska nyligen jag var inne och skrev något här sist, men det har visst gått nästan tre månader? Herregud vad tiden går fort. Hela hösten har bara sprungit förbi känns det som. Men ingen är väl gladare än jag för det, för det betyder att vintern är på väg och så även säsongsstart för oss skidåkare. Om drygt en vecka startar säsongen på riktigt med säsongspremiär uppe i Gällivare. Men redan till helgen tänkte jag ”tjuvstarta” (kanske dåligt ordval när det gäller tävling, haha) säsongen i Bruksvallarna och tävla minst en dag iallafall. Den officiella premiären sker som sagt i Gällivare, men Bruksvallarna kör sina tävlingar till helgen ändå så jag tänkte passa på att få tävla och känna på lite tävlingsnerver.

Men vad har hänt sedan sist då? Här kommer en liten summering, dock inte i kronologisk ordning.Processed with VSCO with a5 preset

  •  Jag har spenderat en vecka på snö på Idre Fjäll, det var riktigt fina förhållanden för att vara mitten av oktober. Första passet när vi kom upp till stadion möttes vi av strålande sol och superfina spår, så härligt. Det är sällan det är så fina förhållanden i oktober. Avslutade mitt egna lilla läger med att köra intervaller med Mora som också var där på läger, roligt att få lite sällskap på ett tufft pass!
    Processed with VSCO with a5 preset
  • Tyvärr följdes lägerveckan av en sjukvecka… Det är ju aldrig roligt att bli sjuk, men när man väl är sjuk finns det ju inte så mycket att göra förutom att acceptera läget och göra det bästa av situationen helt enkelt (det är dock alltid lättare sagt än gjort). Men jag försökte se det positivt med några extra vilodagar så kroppen fick återhämta sig. Det kom ju egentligen ganska ”passande” med tanke på att det kan vara svårt att få till bra träningen under den perioden (slutet av oktober/början av november) om man inte är på ett ställe där det går att åka skidor. Eftersom det kan vara för halt att åka rullskidor och då går det ju egentligen bara att springa eller träna inomhus.
    Processed with VSCO with a5 preset
  •  Jag har läst en statistik-kurs under hösten och förra veckan var det tenta. Jag tror (och hoppas) att det gick bra, men den var rätt svår faktiskt. Men det känns iallafall väldigt skönt att ha gjort det. Bilden är från löppasset efter tentan, så skönt att få springa bort lite energi och dessutom rensa huvudet lite samtidigt.
    Foto 2019-10-06 09 32 22
  • Jag har åkt hem till Sollefteå några gånger också och myst massor med bland annat sötisen till höger i bild. Det har iallafall, som sagt, varit mysiga helger hemma och jag får alltid lite extra energi när jag åker därifrån.
    Foto 2019-11-09 19 42 06
  • I helgen som var körde jag supersprinten som var här i Östersund. Man kör alltså 100 meter, först ensam i en prolog och sedan i heat med 3 andra, där 2 personer går vidare till nästa heat. Det är ju väldigt speciell tävlingsform och man har verkligen inte råd med några misstag, men jag tycker ändå att det är väldigt roligt. Det gick dessutom rätt bra i lördags och jag slutade som 6:a.
  • För några veckor sedan var det dags för höstens maxtest, som gick väldigt bra. Men när jag ca 5 minuter efter avslutat maxtest hängde över toastolen och precis hade spytt för typ 10:e gången funderade jag verkligen på hur f-n man kan utsätta sig själv för det där. Det finns ju inget värre egentligen, samtidigt som jag tycker att det är askul. Och häftigt på ett vis, att man kan pressa kroppen så pass mycket att benen till slut liksom inte bär längre. Det blev iallafall en morgon med mjölksyra upp över öronen och ett kvitto på att träningen har gått bra. Så trots mitt illamående gick jag därifrån väldigt nöjd & glad!Processed with VSCO with a5 preset
  • För några veckor sedan arrangerade Skidförbundet ett öppet läger för seniorer där det framför allt var fokus på att köra tuffa fartpass tillsammans, lägret hölls här i Östersund. Vi kickade igång lägret på tisdagen med ett Torråsen-test (löptest 3 km uppför) direkt följt av 7,5 km skate jaktstart (löpning + skate gav väldigt stumma ben kan jag lova). På onsdag eftermiddag körde vi en klassisk sprint och på fredagen avslutades lägret med 10 km klassiskt. Så det blev en tuff vecka med 3 fartpass/tävlingar på 4 dagar, men också en väldigt rolig vecka där vi fick kriga rejält och utmana varandra.

Det var en snabb summering av min höst helt enkelt. Träningen har som sagt rullat på bra under hösten, så det var såklart tråkigt med en förkylning nu mitt i allt, men så är det ibland. Jag är iallafall supertaggad på att få dra igång den här säsongen nu, det ska bli väldigt roligt! Hoppas ni håller tummarna. 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *