Kategorier
Okategoriserad

USA-äventyret

Hej på er!

Nu är jag hemma i Sverige igen (okej, har varit hemma över två veckor men ändå..) efter några roliga veckor på andra sidan Atlanten. Det har verkligen varit några roliga och händelserika veckor där borta, ett riktigt äventyr. Simon åkte dit tre veckor tidigare än mig då han har hjälpt till som tränare i en skidskytteklubb i sommar, så det var huvudanledningen till varför att vi åkte dit. Och jag fick helt enkelt följa med, vilket var superkul! Vi var i en liten stad som heter Casper i delstaten Wyoming, som även ligger på ca 1600 m.ö.h (och 2500 m.ö.h. uppe på berget, tog ca 15 min att åka dit). Jag såg fram emot att få träna på hög höjd i några veckor och se hur kroppen reagerade på det. Tyvärr så tog förkylningen jag hade innan jag åkte om precis den dagen jag skulle resa dit, sedan blev jag bra och kunde träna några dagar innan det tog om ännu en gång… riktigt segt. Så jag har inte riktigt kunnat träna så mycket som jag hade velat gjort vilket var lite jobbigt, och tråkigt såklart. Nu tycker jag dock att jag har kommit igång bra igen efter alla sjukdagar. Men nog om det, vi hann även göra lite andra utflykter under tiden vi var där och det är jag väldigt glad för att vi hade möjlighet att göra, för OJ vad mycket fina platser vi har fått se och uppleva!

Har så mycket fina bilder jag skulle vilja lägga upp här men jag tror inte alla får plats i det här inlägget, så det får bli ett litet urplock. Jag har dock mer bilder på min instagram (@jennysolin) om ni vill se mer. Men jag visar upp en del iallafall:

Processed with VSCO with a5 preset

Här är ”vår” Van vi körde runt i under tiden vi var där. Jag kom dit på en tisdag och redan på fredagen åkte vi iväg på en liten roadtrip. Familjen som vi bodde hos (vi hade en egen våning och så delade vi kök) var riktiga campare och dom var snälla och lånade ut allt vi kunde tänkas behöva för en helg och sen drog vi på en campinghelg och bodde alltså i den här bilen. Vi åkte till Grand Teton National Park och bara vägen dit var riktigt fin.

Processed with VSCO with a5 preset

Det första vi gjorde när vi kom dit var såklart att plocka höjdmeter. 😉 Vi sprang/gick med stavar uppför berget och sedan kunde vi ta en lift ner, tacksamt att slippa springa alla 1165 höjdmeter utför också. Det var iallafall mäktiga vyer uppe på toppen!

Processed with VSCO with a5 preset

Så här nöjd blir man när man nått toppen (och överlevt en liten dödsklättring mitt i passet när man råkade hamna utanför leden).

Processed with VSCO with a5 preset

Sedan åkte vi och letade campingplats och hittade denna otroligt fina plats. Där åt vi en middag som smakade lite extra bra, vet inte om det var för att vi just plockat nästan 1200 höjdmeter eller om det var för att vi var på en otroligt fin plats. Kanske båda. Det var iallafall inte så tråkigt att vakna upp till den här vyn dagen efter kan jag lova.

Processed with VSCO with a5 preset

Sedan packade vi ihop allt i vanen igen och åkte till nästa fina ställe och kanske mitt nya favoritställe. Stället var inte bara väldigt vackert utan det hade också ett mycket fint namn, det hette nämligen Jenny Lake. 😉 Vi passade på att springa en sväng där också. Det är ju så smidigt med löpning, man hinner se mycket fint på kort tid!

Processed with VSCO with a5 preset

Som till exempel det här vattenfallet.

Processed with VSCO with a5 preset

Och den här fina lilla ån (?) med bergen i bakgrunden. Det var många wow-ögonblick kan jag lova!

Processed with VSCO with a5 preset

Efter löpningen tog vi ett dopp i sjön, sedan tog vi med oss lilla campingköket och satte oss vid strandkanten och åt lunchen där. Sedan satt vi där länge, drack kaffe, solade, doppade oss lite och bara njöt. Oj vad jag njöt här!

Processed with VSCO with a5 preset

Hur skulle man inte kunna njuta här liksom?

Processed with VSCO with a5 preset

På kvällen hittade vi oss en ny campingplats där vi fixade middag och sen sov. På söndagen åkte vi runt och kollade lite innan vi började rulla ”hemåt” igen. Det blev en väldigt lyckad helg och det var så kul att få se alla dessa fina platser.

Processed with VSCO with a5 preset

Helgen efter skulle familjen iväg på en campingtur lördag – söndag och vi var väl inte sen att tacka nej när dom frågade om vi ville följa med. 😉 Den här helgen åkte vi till ett ställa som hette Big Horn, även detta ställe var superfint! Vi gick massor i bergen, vi fiskade en hel del (flugfiske-premiär för mig) och sedan grillade vi på kvällen, supermysigt!

Processed with VSCO with a5 preset

På söndagen fiskade vi lite mer innan vi började åka hem igen. Även denna helg blev riktigt lyckad, vi hade superkul.

Processed with VSCO with a5 preset

Här är familjen som vi bodde hos, vi hade så roligt med dom och trivdes verkligen bra där!

Det här var en av de sista kvällarna i Casper innan vi påbörjade resan hem till Sverige. Vårat flyg gick från Denver och familjen skulle på en rullskidtävling i Breckenridge (1,5 h utanför Denver) så vi följde helt enkelt med dit och hann köra en 200-meterssprint innan vi åkte till flygplatsen. Tävlingen tog dock lite längre tid än vad alla trodde och vi fick bokstavligen hoppa av rullskidorna och hoppa direkt in i bilen till flygplatsen, i träningskläder och allt.. jag har definitivt känt mig fräschare än vad jag gjorde då. Tävlingen gick iallafall bra för oss båda, Simon blev 2:a och jag vann, så det var kul! Processed with VSCO with a5 preset

Innan vi åkte hem till Sverige tog vi alltså en ”liten” omväg förbi Las Vegas. Vi kände att det skulle vara roligt att se någonting mer när vi ändå var i USA. Jag har dock aldrig känt mig så malplacerad som första kvällen när vi kom dit, vi hade alltså fortfarande träningskläder på oss eftersom vi inte hunnit byta om och så kom vi och gick där med våra skidfodral. Folk måste verkligen ha undrat vad vi var för typ av människor, haha…

Processed with VSCO with a5 preset

Men efter den första kvällen hade vi verkligen tre toppendagar! Det var så häftigt att få se allting där, allt är verkligen ”extra allt”, så många mäktiga byggnader och saker att kolla på. Så vi gick en hel del för att kolla på allt, åt god mat, spelade på lite casinon såklart och badade i poolen (det var nödvändigt eftersom det var över 40 grader varmt varje dag).

Processed with VSCO with a5 preset

Det här var ett av mina favorithotell, jag tyckte det var sååå fint!

Efter några bra dagar i Vegas var det sedan dags att åka hem. Vi flög till Oslo och sedan åkte vi direkt till Idre till Simons familj och spenderade några dagar där. Första dagarna försökte vi bli människor igen efter en lång flygresa med alldeles för lite sömn. Det var iallafall väldigt skönt att komma hem till Sverige igen efter några veckor på resande fot. Hur som helst, jag är väldigt glad att vi fick göra den här resan tillsammans och att vi fick uppleva så mycket under tiden. Jag tror att vi båda tar med oss många erfarenheter från den här sommaren och framför allt många minnen.

Nu blev det här ett superlångt inlägg ändå, men hoppas ni tyckte det var roligt att se och läsa om vår USA-resa iallafall.

Ha det så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *