Kategorier
Okategoriserad

Två Cup-helger och en Tjejvasa

Säsongen rullar på och fort går det. Även om det är länge kvar till mitten av april då sista tävlingen är så är det faktiskt inte så många helger med tävlingar kvar. Just nu är det tyvärr ganska glest med tävlingar för min del. Men jag har ju som tur är hunnit köra en del tävlingar de senaste veckorna. Sista helgen i januari var det Volkswagen cup i Falun på den lilla snö som fanns där. Vi körde en klassisk sprint och 15 km skate. För att summera det lite kort så slutade sprinten med ett nytt personbästa i resultat i VW-cup. Det är inte alla gånger man är glad över en 4:e plats, men den här dagen var jag det. Det var nära pallen och även om jag inte fick kliva upp på pallen den här gången så var jag som sagt ändå väldigt glad över en bra sprintdag. Dagen efter körde vi 7 varv på en slinga som mätte ca 2 km. Jag lyckades hålla räkning på varven och gav allt jag hade för dagen, även om jag var lite trött i kroppen efter sprinten dagen innan. Slutade hur som helst på en 10:e plats.

Processed with VSCO with a5 preset

Foto: Filip Danielsson 

Processed with VSCO with a5 preset

Vi passade på att åka till Almåsa en helt vanlig måndag för att topptura lite. Det var verkligen en sån där perfekt vinterdag med sol, klarblå himmel och snö som glittrar. Vi är ju inte precis bortskämda med sådana dagar den här vintern så vi njöt för fullt. Måste säga att det är rätt lyxigt att kunna styra över sina dagar så mycket som vi kan, att liksom kunna åka iväg en måndag när det är fint väder och vara ute hela dagen. Det gillar jag!

Foto 2020-02-18 21 10 49

Foto: Mikael Hedström

För två veckor sedan körde vi tredje deltävlingen i VW-cup och som ni kanske ser på bilden hade jag inte så roligt ute i spåren sista dagen. Återkommer till det. Vi var iallafall i Lycksele och till skillnad från Falun så bjöd Lycksele på riktig vinter med massor av snö och minusgrader. Vi körde en minitour där vi startade med en skate sprint, fortsatte med 10 km skate och avslutade med en jaktstart på de första två dagarnas resultat, den var 10 km klassiskt. Väldigt roligt upplägg. Det började med att sprinten på uppskjuten en timme på grund av att det var för kallt, inte heller något vi är van vid i år. Men till slut gick det att köra och jag hade en bra dag. Tycker att jag gjorde några missar i semin och blev 4:a där och gick tyvärr inte till final. Jag ville verkligen åka final den dagen, så var inte helt nöjd med min 7:e plats.

Dagen efter gick helt okej, inget toppenlopp men absolut inte dåligt heller. Blev 11:a och bröt där med min topp 10-streak i VW-cup. Så kommer vi till den avslutande jaktstarten då, jag gick ut som 10:a och var väldigt sugen på att få jaga placeringar. Snön vräkte ner och temperaturen låg kring noll vilket gjorde att det i princip endast gick att åka på ruggskidor (utan fästvalla). Tyvärr fungerade inte mina ruggskidor så bra i det kluriga föret den dagen och jag fick slita väldigt mycket. Det var nog kanske mitt sämsta lopp i år och det var helt enkelt inte alls roligt att tävla just då. Men men, så kan det väl vara ibland.

Processed with VSCO with a5 preset

Jag fick en betydligt roligare tävling redan helgen efter när det var dags för Tjejvasan. Även om regnet öste ner under hela loppet och det var som att åka i en smutsig och isig vattenpöl i 30 km så var det faktiskt en väldigt rolig dag. Efter start blev vi snabbt en ”andraklunga” där vi turades om att dra, vi blev dock färre och färre efter vägen. Jag kände mig rätt pigg nästan hela vägen men när vi hade ca 5 km kvar började jag bli rejält trött i både armar och rygg. Men jag lyckades hålla Fridas rygg hela vägen in i mål och gick i mål som 8:a. En väldigt trött och glad sådan. Träningsvärken dagen efter var verkligen brutal, känns att jag inte är van att staka ett helt lopp. Processed with VSCO with a5 preset

Mitt serviceteam på plats som fixade allt från vallning, vätskelangning, matlagning och hejning. Så tacksamt. ♥

Processed with VSCO with a5 preset

Efter Tjejvasan drog jag tyvärr på mig en lättare förkylning, jag har dock redan kommit igång lite lätt nu igen. Eftersom det var en tävlingsfri helg passade det ju perfekt att få besök. Frida, Robert & Isa har varit här hela helgen och det har verkligen varit supermysiga dagar. Så roligt att få umgås en hel helg ju. Nu är jag fulltankad med ny energi inför kommande utmaningar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *