Kategorier
Okategoriserad

Skidåkning på Idre Fjäll + Mora Nisse Stipendium

Senaste veckan har jag befunnit mig på Idre fjäll för årets femte läger tillsammans med U-laget, även J-laget och A-laget har haft läger på samma ställe så det har varit en del folk på plats. Detta var ju årets första snöläger, de har alltså sparat snö från i vintras som de sedan har lagt ut nu. Även om föret har varit lite varierat, allt från väldigt löst och sockrigt till riktigt fina spår sista dagarna, så har iallafall längden på spåren imponerat. Fyra kilometer fanns det att åka på, för att vara i slutet på oktober så är det ju riktigt bra. Som vanligt när man börjar åka skidor utomhus igen så känns skidorna alldeles för långa och man känner sig lite som Bambi på hal is första passen. Men efter mycket nötande av teknik och många timmar på snö så tycker jag att åkningen kändes väldigt bra sista dagarna.

Förutom många lugna pass med teknikfokus så körde vi även en sprint under måndagen och i samband med sprinten genomfördes en återhämtningsstudie som alla som tävlade var med i. Detta innebar att vi skulle väga exakt allt vi åt och drack under två dagar, korta tester genomfördes i gymmet varje dag från söndag-torsdag och sedan var vi uppdelade i grupper som skulle testa olika återhämtningsstrategier. Det var helt enkelt väldigt mycket att hålla koll på och när allt var klart var man helt slut. Men det var iallafall väldigt roligt att få tävla lite igen och sprinten gick rätt bra för min del faktiskt, det var kul! Foto 2016-10-25 19 39 33

Glad som äntligen får åka skidor igen. Sofia var ute och fotade en förmiddag, riktigt grymma bilder alltså. Foto 2016-10-25 17 26 07Premiär med nya pjäxorna och även nya prolink-systemet (mina ”vanliga” kompisar som läser det här kan hoppa ner några rader nu, haha). Kände inte så stor skillnad om jag ska vara ärlig, men var iallafall otroligt smidigt när vi skulle testa skidor och det inte spelar någon roll vad man har för pjäxor. Förutom nya pjäxor och skidor av Salomon så var även Swix och Lillsport på plats och levererade mycket nya och fina grejer, väldigt tacksam för det! Foto 2016-10-25 21 43 23

Nostalgikänslor att åka i mörkret på eljusslingorna, precis som förr. Foto: Robin Bryntesson

Foto 2016-10-27 14 59 01

Jag fick testa att ha kompressionskläder som jag skulle ha på mig ett dygn efter sprinten (med undantag från när vi tränade), var även tvungen att sova i detta. Inte speciellt skönt, men gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Foto 2016-10-26 21 39 53

Foto: Sofia Henriksson

Till något annat roligt då. I onsdagskväll kom tre personer från styrelsen i Mora Nisses Jubileumsfond och delade ut varsitt stipendium till mig och Viktor. Att få ta emot ett sådant stipendium betyder verkligen mycket och det gör mig så glad. När hon läste motiveringen till varför just jag fått det blev jag om möjligt ännu mer glad och så otroligt tacksam, så roligt när man blir uppmärksammad på det viset. Måste lägga in motiveringen här under.

Trots en lång motbacke med sjukdomar och noll tävlingar innan jul tog hon sig över krönet med ett glatt humör och självtillit. Vid junior-VM i Rumänien levererade hon brons i den individuella sprinten och förde Sverige till guld i stafetten efter en rasande spurtduell med Norge. Jenny Solin, Sollefteå Skidor IF är tjejen med en tävlingsinstinkt utöver det vanliga och med en positiv grundinställning till idrotten som i många avseenden tangerar den Mora-Nisse hade under sin skidkarriär. Att vara en förebild i med och motgång.

Idag har jag haft vilodag och som vanligt passat på att fixa massa saker som ska hinnas med. Men till skillnad från andra vilodagar blev det ingen sovmorgon idag utan var på skolan redan vid nio för att plugga lite tillsammans med Moa. Skönt att få lite skola gjort också. Sedan har jag tvättat, rengjort skidor och varit på stan en snabbis. Snart kommer även mamma och pappa hit så då ska vi ut och äta, det blir gott! Tuva skulle också få följa med hit så blir en mysig helg med (nästan) hela familjen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *