Kategorier
Okategoriserad

Valborg, ångestfyllt maxtest och nytt lag

Hej på er!

Tiden går verkligen i en rasande fart just nu och även om jag tycker att det känns som nyss jag skrev förra inlägget så har det redan hunnit gå två veckor. Har dessutom hänt en del roliga saker under dessa två veckor. Om vi börjar vid förra helgen så hade jag fint besök av Ida, Lina, Gabbi och Maja som var här några dagar. Vi hann med lite shopping, fika på stan, middag på Sir Winston (så gott, kan verkligen rekommenderas!), fira valborg och en hel del mys. Var verkligen så roligt att få ha dom här en hel helg och hinna träffas mer än bara en kväll som det annars ofta blir när jag kommer hem till Sollefteå. En riktigt myshelg med mina fina tjejer!

Foto 2017-04-30 20 10 44Bästa, bästa ni! Vad vore man utan alla sin vänner alltså?

Processed with VSCO with a5 preset

<3Foto 2017-05-02 08 46 25Lina, Gabbi och Maja åkte hem på måndagen men Ida var kvar tills på tisdag. Så på tisdagen passade vi på att gå en morgonpromenad längs vattnet. Det var riktigt fint och dessutom helt vindstilla på Storsjön. Även om jag bara har bott här några månader så kan jag nog med säkerhet ändå säga att det inte är många dagar per år som det är vindstilla där. Perfekt att vi lyckades pricka in en sån dag. 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

På onsdagen var det dags för en av årets mest ångestfyllda dagar, VO2-maxtest skulle avverkas. Jag hade verkligen inga höga förväntningar innan då jag känner mig så svag och otränad just nu efter en lugnare period träningsmässigt. Det är ju alltid med en skräckblandad förtjusning som man ställer sig på bandet och den här dagen med lite extra mycket ångest inför vad som skulle komma. Vi har kört ett nytt test nu och istället för att farten höjs stegvis och man kör tills man ramlar av så styr man nu istället farten själv (genom att åka framåt eller bakåt på bandet) och ”går i mål” efter 700 meter. Känslan under själva testet var verkligen inte bra och jag var helt säker på att tiden skulle vara superdålig. Men till min stora förvåning hade jag åkt 2 sekunder snabbare än vad jag gjorde i höstas och dessutom med lite bättre värden nu, så det var ju kul! Men jag var verkligen heeelt slut efter testet och kunde knappt stå upp på flera minuter haha. Jag var dock tvungen att ställa mig efter ett tag eftersom jag även skulle köra ett 1000-meterstest i stakmaskinen. Använde alla de sista krafterna jag hade kvar och lyckades slå min tid från i höstas med hela 11 sekunder. Så även om mina luftrör var halvt förstörda (efter den torra luften i slangen + maxinsatser) så gick jag därifrån nöjd och glad! Foto 2017-05-05 18 44 23I fredags skrev jag min första tenta någonsin, så det har blivit en del plugg (okej, vem försöker jag lura? Har egentligen pluggat alldeles för lite haha) inför det också senaste tiden. Jag har läst en juridisk översiktskurs som har varit hyfsat intressant och något jag tror man kan ha nytta av längre fram. Hur som helst, jag tyckte tentan var lite svår men jag hoppas verkligen att jag klarar den ändå. Väldigt skönt att ha det gjort iallafall! På kvällen var jag och Simon på Vezzo och åt, väldigt lyckad kväll. Foto 2017-05-04 12 08 05Har hunnit med en del fina löpturer i skogen också.

För de som är lite insatta i skidåkning, har nog sett att Skidförbundet nu har släppt alla landslag inför nästa säsong och att det är lite ändringar jämfört med tidigare år. Nu kommer det var träningsgrupp 1, 2 och 3, eller A-lag, B-lag och Utmanarlag som dom har valt att kalla det. Det nya utmanarlaget kommer var lite som ett U23-lag men även några äldre juniorer är med där. Och jag kommer vara en del av det nya laget. Känns superroligt att få vara med i ett lag ännu ett år och jag är så glad att jag får den möjligheten. Det känns som att vi är ett härligt gäng så jag tror verkligen att det kommer bli hur roligt som helst att få vara på läger med hela det gänget. Jag säger hela eftersom vi är hela 24 personer, vilket kanske är lite väl många men jag tror samtidigt att det kommer bli riktigt bra sparring på träningspassen då! I och med att Uusi, som jag haft som tränare, kommer fortsätta ha B-laget så kommer vi inte träffas så mycket längre. Och även om jag har varit väldigt nöjd med vårat samarbete så har jag valt att byta tränare till i år. Så nu kommer jag istället ha Mattis som även är tränare på skiduniversitetet här och det känns jättebra och jag är verkligen taggad på att dra igång det nya träningsåret på riktigt nu!

Den här veckan har vi hemmaläger med universitetet så det blir roligt med mycket träning och dessutom bra sällskap på passen. Nu ska jag äta lite mellanmål innan det är dags att gå till gymmet. Ha det så bra så länge så hörs vi förhoppningsvis snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *