Kategorier
Okategoriserad

Livets berg och dalbana

Hej på er!

Nu har det ekat tomt länge här igen och som vanligt finns det en del anledningar till det. Som man brukar säga, ”livet kom i mellan” och i detta fall stämmer nog det ganska bra. Det har varit en tuff vår med så mycket blandade känslor, höga toppar och djupa dalar. Livet i en berg och dalbana helt enkelt. Men jag känner ändå att jag vill uppdatera lite här på bloggen och visa vad jag har haft för mig sedan sist. Foto 2017-05-12 10 44 50 (1)

I förra inlägget skrev jag att vi hade hemmaläger med skiduniversitetet och vi avslutade den veckan med att åka till Ullådalen för årets sista skidtur (iallafall för min del). Och vilken magisk dag vi fick, riktigt soligt och fint och tiden gick väldigt fort de fyra timmarna vi var på fjället. Foto 2017-05-12 19 47 14 (1)

På fredagkvällen efter vår skidtur satt jag och funderade på vad jag skulle äta för middag, och eftersom vi hade kommit hem sent och åt en väldigt sen lunch tänkte jag att jag ville äta nåt enkelt (men mättande) bara. Precis när jag satt och funderade på det så sms:ade Elin och frågade om jag inte var sugen på att göra en ”brunch” fast till middag. Jag var inte sen att tacka nej till det kan jag lova, precis det jag var sugen på haha. Så sagt och gjort, vi gjorde en frukost/brunch till middag och det blev som ni kan se på bilden väääldigt lyckat. Man borde äta frukost till middag oftare, bästa måltiden ju. 😉

Foto 2017-05-18 09 20 03 (1)

En solig lördagkväll i Östersund och vi var ett stort skidgäng som passade på att grilla den kvällen, ännu en lyckad kväll med trevligt sällskap och god mat. Det underlättar verkligen så mycket när vädret är bra och man kan träffas och vara utomhus sent på kvällen och dessutom fixa mat ute, något jag gillar extra mycket.

Foto 2017-05-18 09 22 31 (1)

Passade även på att klippa håret en dag, riktigt nöjd!

Foto 2017-06-09 19 47 25

Sedan var det dags att rulla ner till Orsa Grönklitt för årets första läger tillsammans med det ”nya” laget. Vi fick några riktigt fina dagar där nere med bra träning och andra roliga stunder. Jag tycker att vi är ett härligt gäng och jag tror garanterat att vi kommer få riktiga fina läger tillsammans under resten av träningsåret! Foto 2017-05-24 10 15 31

Förra året när vi var där under samma vecka så såg vi inte solen många timmar, så jag tror Orsa kompenserade och gav oss extra mycket sol i år istället. Det var bra väder nästan varje pass och det gör ju så himla mycket för humöret, det är så mycket roligare att träna när det är soligt och fint istället för regn och rusk. Foto 2017-05-25 21 10 23

Ja, nu kommer vi till den kanske största anledningen till varför detta inlägg uteblivit. Något jag har velat skriva, men som tar emot något så fruktansvärt. Kanske för att jag inte riktigt vet hur jag ska skriva det, eller bara för att jag hoppades att jag aldrig skulle behöva skriva detta. Som många av er kanske redan vet vid det här laget så gick min morbror bort efter en tids sjukdom. Livet är alldeles för orättvist och jag kan nog inte riktigt förstå att det här är sant. Kan inte förstå att jag aldrig kommer få träffa dig igen. Kan inte förstå att du aldrig mer kommer laga din fantastisk goda mat åt oss. Kan inte förstå att jag aldrig mer kommer få ett ”Lycka till-sms” som jag alltid brukar få kvällen innan jag ska tävla. Kan inte förstå att du inte kommer vara där när jag går tvärs över gatan till ert hus. Hemska cancer, usch vad jag hatar dig.
Fina, fina morbror. Du kommer vara så saknad. Men himlen behövde bara en hjälte, och det var precis vad dom fick. <3

Mitt i allt det hemska och jobbiga finns det även så mycket fint och så mycket kärlek. Är så glad att jag fick spendera så många dagar hemma med alla nära och kära, det var både värdefullt och välbehövligt. Foto 2017-05-27 15 04 38

Livet måste ju gå vidare på något sätt och man får helt enkelt göra det bästa av det. Jag och pappa hade planerat att sätta plant i vår så vi spenderade fem halvdagar ute i skogen på ett hygge, gick förvånansvärt bra ändå måste jag säga. Foto 2017-05-30 18 16 48

Fick även äran att ta emot Nore Sahlins vandringspris som Forsmo IF delar ut varje år till en idrottare i Sollefteå kommun för bra prestationer under det gångna året. Jag fick alltså ta emot 2016 års vandringspris för min fina säsong förra året. Något jag uppskattar väldigt mycket och jag blev såklart jätteglad att de hade valt ut mig.

Foto 2017-06-02 19 32 38

När jag kom tillbaka till Östersund efter fina dagar på hemmaplan så spenderade jag en kväll tillsammans med Lisa, Moa och Simon och bakade pizzor på surdegsbotten och med goda toppingar. Det blev verkligen sååå gott, kanske till och med ännu godare än vad det ser ut på bilden.

Foto 2017-06-09 19 53 42

I måndags körde vi intervaller upp till Frösötornet, fem vändor varav en var bara stakning. Gick helt okej för min del och det blev ett bra pass där hjärtat fick slå många slag och kroppen var trött efteråt. Det var dock inte ett av de mest glamorösa passen i år. När jag stack ut på morgonen var det 7 grader varmt (kallt?), blåst och spöregn. Var inte så glad som jag ser ut på bilden just då. Det är sådana stunder man önskar att man höll på med en inomhussport istället, haha. Men känslan efter passet när man får ställa sig i en varm dusch och man vet att man har gjort ett bra pass, den är ju oslagbar! Foto 2017-06-08 20 53 46

Den här veckan har som vanligt gått sjukt fort, dels för att jag har haft mycket träningen men jag har även haft en del andra saker för mig. Mamma kom på besök några dagar eftersom hon skulle jobba här, så vi har passat på att måla om i mitt vardagsrum, planterat blommor på balkongen, putsat fönster (ja, jag hade säkert kunna göra det själv också men det känns bättre när mamma gör det. Då vet man att det blir bra 😉 ), premiärbesök på Pinchos och lite sådana grejer har vi haft för oss. Som ni kan se på bilden är väggarna numera vita (har varit typ ljusrosa förut) och jag tycker att det blev superfint! Är även väldigt nöjd med min nya spegel som jag tycker passade bra där. Kanske kommer fler bilder på det nymålade vardagsrummet i något framtida inlägg.   Foto 2017-06-03 11 04 31

Igår kunde jag avrunda en riktigt bra träningsvecka efter ett fint tre timmarspass ute i skogen med Moa. Oj vad mycket lättare det går när man har sällskap på dom långa passen, tiden går så mycket fortare när man kan prata på massor med en härlig kompis.

Idag njuter jag av en välförtjänt vilodag och laddar batterierna inför kommande vecka. Kommer som vanligt bli en del träning, sedan åker jag hem till Sollefteå mitt i veckan och på lördag börjar Sollefteå Sommarskidskola där jag ska vara med som ledare, det kommer nog bli en rolig vecka! Jag ska förresten springa vårruset här på tisdagkväll också, ska bli väldigt kul att få tävla igen och jag hoppas att löpformen kommer vara någorlunda bra iallafall även om jag inte har satsat så mycket på just den tävlingen utan ser det mer som ett väldigt bra träningspass. Men som den tävlingsmänniska man är vill man ju ändå alltid prestera bra såklart.

Nu ska jag nog köra lite vilodags-yoga, är lite stel efter veckans träning så det kan nog vara välbehövligt.
Ha det så bra så länge och ta hand om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *